ایمپلنت دندان

ایمپلنت بهترین جایگزین دائمی، دندان از دست رفته شماست. این روش بروز ترین و کامل ترین روش درمان جای خالی دندان، در دنیاست.

ایمپلنت شامل یک پایه فلزی که در حفره دندان قرار میگیرد و یک  روکش میشود. این پایه در طول زمان با استخوان فک جوش خورده و کاملا طبیعی مانند یک دندان برای سالها در دهان میماند.

ساختار ایمپلنت چیست

خوشبختانه امروزه ایمپلنت دندان ، روبرو شدن با مشکلات بی دندانی که در ظاهر فرد تاثیر بسیار زیادی دارد را بسیار آسان کرده است. از دست دادن یک یا چند دندان، مشکلی است که برای بسیاری از انسانها سخت و حتی غیرقابل تحمل است، اما به دلایل متعدد احتمال روبرو شدن با عارضه ی بی دندانی وجود دارد. مشکلی که تا چندی پیش راهی جزء استفاده از دندان های مصنوعی قدیمی نداشت. این دندان ها به دلیل شکل ظاهری و مشکلات دیگری که داشت، رضایت مریض را جلب نمی کرد و افراد هنوز دنبال راه حل بهتری بودند.

ایمپلنتولوژی حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژی های روز دنیا است. قرار دادن ایمپلنت دندان در فک، درمانی نه چندان سخت است که عارضه ای نخواهد داشت. ایمپلنت دندانی همان نقش دندان های اصلی را تا پایان عمر برای بیمار ایفا می کند. از بین روش های مختلف جایگزینی ریشه دندان، ایمپلنت دندان جایگزینی کامل محسوب میشوند، چراکه هم ریشه و هم تاج دندان را شامل می شوند.

نمونه کار ایمپلنت دندان توسط دکتر سپهریان

ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت دندان که به اصلاح انگلیسی به آن (DENTAL IMPLANT) میگوییم، نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن می باشد. از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قرار دادن ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن و سازگاری با فک معمولا ۳ تا ۴ ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار داده می شود.

برای بهره مندی از کاملترین خدمات در این زمینه و کسب هرگونه اطلاعات بیشتر همین اکنون با شماره های موجود با ما در تماس باشید.

از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد و باعث می شود لبخند زیبایی نداشته باشند. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت ایمپلنت در خانم ها از سن ۱۵ سالگی و در آقایان از سن ۱۸ سالگی امکان پذیر است.

قیمت ایمپلنت

انواع ایمپلنت دندان

اولین چیزی که بیمار نیازمند به ایمپلنت به ذهنش می رسد این است که کدامیک از انواع ایمپلنت بهتر است و گاها گیج از انواع ایمپلنت های دندانی موجود در بازار (انواع ایمپلنت کره ای، آمریکایی، ایمپلنتیوم Dio، ایمپلنت سوئیسی، ایمپلنت sic و …) درمان خود را به تعویق می اندازد. غافل از اینکه غالب ایمپلنت ها خوبند به شرط آنکه توسط دندانپزشکی که کار را میداند انجام پذیرد. مهارت دندانپزشک در درمان ایمپلنت امری بس مهم و ضروری است.

برای دیدن فیلم ایمپلنت دندان درباره ایمپلنت دندان و مراحل آن حتما ویدیو زیر را ببینید.

 

روش های ایمپلنت دندان

۱. ایمپلنت های داخل استخوان: این دسته معروف ترین انواع ایمپلنت هستند که به صورت یک پیچ هستند که داخل استخوان قرار می گیرند.

۲. ایمپلنت های ساب پریوستیال: در مواردی که تحلیل شدید استخوان فک پایین صورت گرفته است، استفاده میشود و به صورت سازه ای است که روی فک پایین و زیر لثه قرار می گیرد و بعد ساختار پروتزی روی آن سوار می شود.

۳. ایمپلنت های زایگوماتیک: در تحلیل استخوان های شدید فک بالا یک ساختار فلزی به استخوان گونه ای پیچ می شود.

دو نوع ایمپلنت آخر امروزه با توجه به تکنیک های متنوع پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان برای بازسازی استخوان فک، چندان مورد استفاده نیست.

هزینه ایمپلنت دندان در سال ۱۴۰۲

علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمان های دیگر دندانپزشکی، هزینه فیکسچر (بخش کاشتنی انواع ایمپلنت دندانی) و قطعات پروتزی (اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت) و… که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز (روکش ایمپلنت) نسبت به روکش دندان های عادی اضافه می شود، می باشد.

 ایمپلنت دندان هزینه ای شامل  فیکسچر + قطعات پروتزی + هزینه ی لابراتوار را دارد.

قیمت ایمپلنت دندان در مطب دکتر بهاره سپهریان (کلینیک دنتیما) با توجه به برند مورد استفاده و کمک گرفتن از یکی از بهترین جراحان و ایمپلنتولوژیست های تهران (عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران) و استفاده از بهترین متریال و مواد مصرفی و بالاترین درجه از حدود استریلیزاسیون که علاوه بر بالا بردن کیفیت درمان و احتمال موفقیت ایمپلنت دندان شما، خطر ابتلا به انواع بیماری های عفونی و قابل انتقال از طریق دندانپزشکی را به صفر میرساند تعیین شده.

ما در کلینیک دکتر سپهریان از دو برند رایج بیشتر استفاده میکنیم:

۱. برند کره ای دایو با قیمت ۱۴.۵۰۰.۰۰۰ هزار تومان با روکش pfm

۲. برند سوییسی SIC با قیمت ۱۸.۵۰۰.۰۰۰ هزار تومان با روکش pfm

اما در صورت صلاحدید تیم جراحی و پروتز از برندهای دیگر هم بعضا بهره می گیریم. برای اطلاع از قیمت دقیق ایمپلنت ۱۴۰۲ لطفا با شماره های زیر تماس بگیرید:

☎️۰۲۱-۲۲۱۳۱۱۸۰
☎️۰۲۱-۲۲۰۹۵۸۵۲
📞۰۹۱۰۹۲۵۰۲۵۷

  • چنانچه تنها یک دندان از دست رفته باشد و فقط نیاز به یک ایمپلنت داریم:

این در حالی است که ایمپلنت دندان نه تنها به دندان های مجاور آسیب نمی رساند، بلکه کاشت ایمپلنت به دلیل تحریک استخوان ناحیه بی دندانی مانع از تحلیل استخوان می شود. هزینه ایمپلنت دندان جلو معادل قیمت ایمپلنت هر دندان دیگر می باشد و تفاوتی ندارد.

روش جایگزین: برای پر کردن این فضای بی دندانی، به جزء ایمپلنت میتوان از روشی به نام بریج (پل) استفاده کرد. در این درمان، نیاز به تراش دندان های مجاور ناحیه بی دندانی برای جایگزینی دندان است. نقطه ضعف این درمان، آسیب رسیدن به دو دندان سالم است که منجر به پوسیدگی آنها نیز می شود. علاوه بر آن به دلیل تحریک نشدن استخوان، تحلیل تدریجی استخوان نیز به وجود می آید.

ایمپلنت دندان جلو
نمونه درمان ایمپلنت دندان
  • چنانچه چند دندان از دست رفته باشد:

برای پر کردن این نوع ناحیه بی دندانی، معمولا از پروتز متحرک استفاده می شود. پروتزهای متحرک با قلاب دور دندان قرار می گیرند. در این درمان با وجود اینکه نیازی به تراش دندان های مجاور نیست، اما سنگینی و فشار پایه ها به دندان های پایه منجر به لق شدن دندان های مجاور و در نتیجه پوسیدگی دندان ها می شود.

در این مورد نیز می توان با کاشت ایمپلنت، علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، مانع آسیب رسیدن به دندان های سالم و استخوان فک شد.

  • چنانچه همه دندان ها از دست رفته باشد (ایمپلنت کامل دندان):

در این مورد معمولا از پروتزهای کامل متحرک استفاده می شود. پروتزهای کامل متحرک مشکلات بسیاری را برای بیمار از قبیل: لقی پروتز در دهان، سختی تکلم و … ایجاد می کند. حال آنکه با ایمپلنت های دندانی می توان راحتی و زیبایی را بیمار بازگرداند. (ایمپلنت دندان مصنوعی)

ایمپلنت کامل دندان

آیا ایمپلنت ها پس می زند؟

خیر، ایمپلنت دندانی بر خلاف انواع دیگر پیوندها (قلب ،کلیه، ریه و…) پس نمیزند چرا که تیتانیوم فلزی است که با محیط بدن کاملا سازگار است، اما علل از دست دادن ایمپلنت شامل عواملی است همچون :

  • جراحی نامناسب
  • تروما (آسیب و ضربه) به ایمپلنت دندانی بلافاصله بعد از جراحی
  • پروتز نامناسب و عدم پخش صحیح نیرو
  • از همه مهمتر، عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار

مزایای ایمپلنت دندانی

  • در عین حال که گران هستند مزایایی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده باعث می شود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
  • با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمی شوند.
  • پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمی رود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.
  • به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

مضرات، معایب، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

  • از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است.
  • علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )
  • از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.
  • ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است. 

برای اطلاعات بیشتر درباره معایب، مضرات و خطرات ایمپلنت های دندانی کلیک کنید.

نحوه کاشت دندان (ایمپلنت کردن دندان ها)

مراحل ایمپلنت دندان مانند هر درمان جراحی دیگر با ایجاد بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر آغاز شده در نتیجه بیمار در حین جراحی هیچگونه درد ایمپلنت دندان را حس نخواهد کرد. سپس با توجه به طرح درمان انتخابی و ضمانت استخوان، ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و برای اینکه ایمپلنت با استخوان پیوند خوبی برقرار کند به مدت ۱۲ تا ۲۴ هفته زمان نیاز دارد.

نحوه کاشت دندان ایمپلنت کردن دندان ها

پس از طی دوره پیوند استخوان (اسئواینتگریشن) ایمپلنت های پایه و بستری مقاوم را برای طرح درمان انتخابی فراهم می آورند. برای راحتی بیمار تا ساخته شدن پروتز اصلی، بر روی ایمپلنت پروتز موقت طراحی می شود تا عمل تکلم و جویدن به طور موقت انجام گردد.

قالبگیری از ایمپلنت جزء موارد حساس و دقیق در ساخت پروتز ایمپلنت می باشد و بیمار می بایست کلیه دستورات دندانپزشک معالج را با دقت اجرا نماید.

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

ایمپلنت دندان، درمانی است که نیاز به زمان و صبوری دارد. همان طور که گفته شد، از زمانی که ما فیکسچر (ایمپلنت) را در استخوان بیمار میگذاریم تا زمانی که میتوانیم روکش برای مراجعه کنندمون بسازیم، حدود ۳ ماه زمان لازم داریم. یک درمان مناسب چیزی نیست جز همین درمان. و درمانهایی که مدعی ایمپلنت فوری و … هستند، معمولا شامل یک پروتز موقت هستند و در شرایط خیلی خاصی توصیه می شوند.

طول عمر ایمپنت های دندانی چقدر است؟

ایمپلنت های دندانی عمر طولانی دارند و به عنوان یک روش درمانی تقریبا دائمی محسوب می ‌شوند، اما برای افزایش طول عمر و دوام آن ها، مراقبت صحیح و بهداشت دهان و دندان بسیار اهمیت دارد. علاوه بر نحوه مراقبت و بهداشت شخصی، جنس ایمپلنت نیز نقش بسیار مهمی در این مورد ایفا می ‌کنند. هر چه ایمپلنت‌ ها مقاوم‌ تر باشند، خطر شکستگی آن ها کاهش می ‌یابد.

همچنین، انتخاب یک پزشک متخصص و مراجعه به یک مرکز مجهز از جمله مسائل حیاتی هستند که برای درمان ایمپلنت خود باید به آنها توجه کنید.

ایمپلنت دندان فوری چیست؟

 امروزه بسیار با تبلیغ ایمپلنت دندان فوری مواجهیم. ایمپلنت فوری، در واقع بیشتر به مواردی گفته می شود که همزمان با کشیدن دندان پایه ایمپلنت گذاشته می شود.

در موارد کمی بسته به وضعیت استخوان، ممکن است بتوانیم یک روکش دندان موقت به بیمار بدهیم. اما بهر حال بعد از ۳ ماه باید روکش جدید برای دندان ساخته شود.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت 

نکاتی مفید برای بالا بردن میزان موفقیت درمان

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت ۱ روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا ۸ ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی ۳ مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند، زیرا پلاک های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

سوالات متداول

برای ایمپلنت دندان، ابتدا باید به یک جراح یا متخصص مراجعه کنید تا وضعیت دندان‌ ها و استخوان ‌ها با استفاده از تصاویر اشعه ایکس بررسی شود. سپس با داشتن شرایط زیر، می ‌توانید زیر تیغ جراحی بروید:

  • تراکم استخوان کافی: برای جوش خوردن و ثابت شدن پایه کاشت شده، نیاز به تراکم مناسب استخوان در فک وجود دارد. اگر تراکم استخوان کمتر از حد لازم باشد، ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشید.
  • لثه ‌های سالم و قوی: اگر به بیماری لثه دچار باشید یا عفونت ‌های لثه را تجربه می کنید، برای این عمل مناسب نیستید.
  • عدم وابستگی به سیگار و ترک دخانیات: استفاده از سیگار و مواد دخانی احتمال شکست ایمپلنت را بالا می‌ برد. قبل از اقدام به عمل، بهتر است سیگار را ترک کنید.
  • ترمیم پوسیدگی ‌های جزئی یا متوسط: اگر دچار پوسیدگی ‌هایی در دندان ‌ها هستید، بهتر است آن‌ ها را قبل از اقدام به کاشت دندان ترمیم کنید. ممکن است در این صورت نیازی به ایمپلنت نباشد.
  • عدم استفاده از استروئیدها یا تحت درمان‌ های شیمی درمانی/پرتو درمانی نباشید: به دلیل افزایش خطر عفونت و عوارض جانبی، در صورت استفاده از استروئیدها یا درمان شیمیایی/پرتو درمانی، ممکن است از ایمپلنت دندان منع شوید.
  • جایگزینی دندان ‌های مادرزادی: برخی از دندان ‌ها به صورت مادرزادی رشد نمی ‌کنند. برای پر کردن فضای خالی این دندان ‌ها، ایمپلنت دندان استفاده می ‌شود.
  • بهبود ظاهر: زمانی که دندان‌ هایتان از بین رفته است، تاثیر نامناسبی بر ظاهر شما دارد، بنابراین، نیاز به کاشت دندان برای بازگشت زیبایی لبخند و ظاهر به صورت طبیعی دارید.

شرایطی که منجر به عدم توانایی افراد در جایگزینی دندان‌ های خود با ایمپلنت می‌ شود، عبارتند از:

  • بهداشت دهان و دندان ضعیف: وجود بیماری ‌ها یا مشکلات دهان و دندان می ‌تواند باعث عدم توانایی افراد در جایگزینی دندان ‌های خود با ایمپلنت شود. به عنوان مثال، افرادی که به بیماری لثه مبتلا هستند، ممکن است قادر به جایگزینی دندان‌ های خود نباشند. این بیماران ممکن است با التهاب و عفونت لثه روبرو شوند که می‌ تواند باعث مشکلات و شکست ایمپلنت شود.
  • تراکم استخوان ناکافی: برای انجام کاشت ایمپلنت، استخوان فک باید قادر به حمایت از ایمپلنت باشد. اگر تراکم استخوان کافی نباشد، جایگزینی دندان ‌ها با ایمپلنت مناسب نخواهد بود.
  • بیماری ‌های مزمن: بعضی از بیماری ‌ها مانند دیابت، ممکن است خطرات بیشتری در طول جراحی ایمپلنت داشته باشند و بهبودی پس از عمل را سخت ‌تر کنند.
  • محدودیت سنی: کودکان و نوجوانانی که فک ‌های آن ها هنوز در حال رشد هستند، قادر به انجام کاشت ایمپلنت نیستند. آن ها باید صبر کنند تا رشد فک ‌هایشان کاملا تکمیل شود و سپس می‌ توانند به جایگزینی دندان ‌های خود فکر کنند.
  • سیگار کشیدن و مصرف دخانیات: سیگار کشیدن خطر شکست ایمپلنت را افزایش می دهد و می‌ تواند بهبود پس از جراحی را مشکل ‌تر کند. بهتر است قبل از کاشت ایمپلنت، سعی کنید سیگار را کاهش دهید یا کاملا ترک کنید.
  • بارداری: به زنان باردار توصیه می ‌شود که جراحی ایمپلنت دندان را تا پس از زایمان به تعویق بیندازند. عمل همراه با تصویربرداری با اشعه، خونریزی و مصرف داروهای بی حسی همراه است. در نتیجه، تمامی مراحل درمان باید پس از بارداری و شیردهی انجام شوند.

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان، حداقل ۱۸ سالگی است. در این سن، اسکلت صورت و استخوان فک رشد کرده است. اگر کاشت ایمپلنت قبل از این سن انجام شود، به علت رشد استخوان فک و صورت، ممکن است در آینده مشکلاتی برای ایمپلنت دندان به وجود آید. به عنوان مثال، ایمپلنت ممکن است باعث تغییر شکل صورت شود یا فشار زیادی به استخوان ها وارد کند. به همین دلیل، توصیه می‌ شود که جراحی کاشت ایمپلنت دندانی تا قبل از ۱۸ سالگی انجام نشود. اما بعد از این سن، محدودیت زمانی برای انجام ایمپلنت دندانی وجود ندارد.

اغلب افراد نگرانی در مورد درد و عدم راحتی بعد از جراحی ایمپلنت دارند. در حقیقت، باید توجه داشت که در حین عمل تحت بی حسی موضعی قرار می ‌گیرید و در نتیجه دردی حین عمل نخواهید داشت.

پس از اتمام عمل، هنگامی که تاثیر بی حسی کاملا برطرف می شود، ممکن است درد و ناراحتی کمی احساس شود. این درد و ناراحتی در هر فرد به طور متفاوتی تجربه می شود، اما به طور کلی می توان آن را مشابه درد کشیدن دندان توصیف کرد.

برای کاهش درد و ورم بعد از جراحی ایمپلنت، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

  • سرمادهی: یک حوله پیچیده شده حاوی یخ بر روی گونه قرار دهید.
  • مصرف مسکن: در صورت لزوم و با مشورت پزشک، می توانید از داروهای مسکن برای کاهش درد استفاده کنید.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید هرگونه درد غیرمعمول یا مشکلات دیگر پس از جراحی ایمپلنت را به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر دندانی خراب شده باشد و قابل درمان نباشد، بهتر است با ایمپلنت دندان جایگزین شود. همچنین، در مواردی که بیماری پریودنتال (بیماری لثه) به حد شدیدی رسیده باشد و استخوان نگهدارنده دندان را فرسایش کرده باشد، کشیدن دندان و جایگزینی آن با ایمپلنت دندان توصیه می ‌شود.

در مواردی که اعصاب دندان برداشته شده باشند، دندان مستعد شکستگی و عفونت می‌ شود که بهتر است که این دندان خارج شود و با ایمپلنت دندان جایگزین شود.

با کشیدن دندان، حدود دو ماه زمان میبرد تا استخوان در جای خالی دندان شکل گیرد. تا قبل از تشکیل استخوان فک می توانید کاشت ایمپلننت را انجام دهید. اما دندانپزشک ممکن است همزمان با کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت را انجام دهد. برای این کار نیاز است ابتدا اندازه و تعداد ریشه دندان، طول استخوان فک، عفونی نبودن دندان و موقعیت ریشه نسبت به سینوس بررسی شود.

اگر جایگزینی سریع پروتز دندان انجام نشود، ممکن است استخوان تحلیل شود و جویدن غذاهای سخت را دچار مشکل کند.

تعیین زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت و انتخاب روش مناسب به عهده متخصص پروتز یا جراح فک و صورت است و تنها با معاینه ممکن است.

در پروسه درمان ایمپلنت دندان، از دو نوع ماده استفاده می شود: تیتانیوم و زیرکونیا.

این جنس مواد به خاطر سازگاری بسیار بالا با بدن، معمولا بیشتر استفاده می شوند و بدن آن را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمی‌ کند، بنابراین هیچگونه حساسیت نشان نمی‌ دهد.

بیشتر ایمپلنت‌ های دندان از جنس تیتانیوم تهیه می شوند. در هر صورت، انتخاب جنس مناسب برای ایمپلنت دندان، به عنوان یکی از مهمترین مسائل در پروسه درمان می ‌باشد. برای انتخاب بهترین گزینه، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و با توجه به شرایط خاص بدن خود، جنس مناسب را انتخاب کنید.

لیفت سینوس، یا بزرگ کردن سینوس، یک روش جراحی است که برای ایجاد فضای کافی برای کاشت ایمپلنت دندان در فک بالا استفاده می شود. در قسمت فک بالا، اگر استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد، لازم است تا با انجام عمل لیفت سینوس، سینوس ها را بالا بکشد و استخوان فک را افزایش دهد.

عمل لیفت سینوس، باعث راحتی کاشت ایمپلنت و جلوگیری از آسیب دیدن سینوس ها می‌ شود.

مدت زمان لازم برای بهبودی کامل پس از کاشت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل شامل وضعیت دهان، تعداد و محل کاشت ایمپلنت ‌ها، سن و وضعیت عمومی فرد هستند. در نتیجه، هر شخص ممکن است تجربه ‌ای متفاوت در بهبودی داشته باشد.

اگرچه مدت زمان دقیق را نمی ‌توان قطعی تعیین کرد، اما می ‌توان تخمین زد که معمولا بین ۶ تا ۹ ماه طول می‌کشد تا استخوان به طور کامل رشد کند و ایمپلنت ‌ها با آن جوش بخورند و آماده اتصال روکش دندان شوند.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حوزه دندانپزشکی، برخی روش‌ ها و تکنیک ‌ها ممکن است زمان بهبودی را کاهش دهند. بنابراین، بهتر است با پزشک خود در مورد انتظارات و زمان لازم برای بهبودی شخصی خود صحبت کنید.

در صورتی که برای جراحی کاشت ایمپلنت دندان تصمیم گرفته ‌اید، نیاز به مدتی استراحت دارید تا بهبودی خوبی را تجربه کنید. به طور کلی، برای این نوع جراحی، دندانپزشکان توصیه می ‌کنند که در روزهای اول بعد از جراحی، فعالیت‌ های خود را محدود کنید و سعی کنید به اندازه کافی استراحت داشته باشید.

بسته به شرایط شخصی شما و نوع جراحی انجام شده، شاید لازم باشد دو یا سه روز به کار خود برنگردید. همچنین، بهتر است در این دوره از بهبودی، از رفتن به مهمانی ‌ها و مراسم‌ های اجتماعی صرف نظر کنید.

وقتی که از جراحی برمی‌گردید، بهتر است فعالیت ‌های خود را نیز به تدریج و با دقت بیشتر انجام دهید. به عنوان مثال، در صورتی که فعالیت های شغلی خود شامل جنب و جوش و حرکات شدید است، باید به این مسئله دقت کنید تا خونریزی لثه را به حداقل برسانید.

در صورتی که به صورت غیرعادی خونریزی دارید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اگر با مشکلات مختلفی در مورد دندان های مصنوعی خود روبرو هستید، می توانید با استفاده از ایمپلنت دندان، دندان های خود را به صورت کامل جایگزین کنید.

ایمپلنت دندان، یک یا چند پروتز دندان مصنوعی را بر روی پایه های ایمپلنتی که به طور مستقیم در استخوان فک کاشته می‌ شوند، نگهداری می ‌کند. استخوان به دور این پایه ها جدید، پیوندی قوی ایجاد می ‌کند که به آسانی شکسته نمی‌ شود. به این ترتیب، تاج دندان مصنوعی که بر روی پایه ایمپلنت قرار می‌ گیرد، می‌ تواند برای مدت طولانی روی پایه ایمپلنت باقی بماند و عملکردی مشابه دندان طبیعی داشته باشد.

در صورتی که شما چندین دندان را از دست داده ‌اید و تا به حال از دندان های مصنوعی متحرک استفاده کرده ‌اید، با استفاده از کاشت ایمپلنت، می ‌توانید دندان های مصنوعی خود را با یک ایمپلنت دندانی پایدارتر، راحت ‌تر، زیباتر و مستحکم ‌تر جایگزین کنید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کریمی
کریمی
5 ماه قبل

مطلب بسیار خوبی بود. اما در مورد ایمپلنت های دیجیتال هم لطفا توضیح دهید

دکتر بهاره سپهریان
دکتر بهاره سپهریان
5 ماه قبل

سلام روز بخیر
ممنون از لطف و توجهتان. بله حتما در این باره هم توضیحاتی قرار داده می شود.

متین
متین
3 ماه قبل

عالی بود ممنون بابت توضیحات

3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x