کامپوزیت دندان چیست؟ قیمت کامپوزیت ونیر و عوارض آن کدام است؟

لمینت کامپوزیتی دندان یا کامپوزیت دندان چیست ؟ قیمت لمینت کامپوزیت دندان چقدر است؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت، لمینت کامپوزیت روشی است که با کمک مواد رنگ دندان  (کامپوزیت دندان) میتوان در مطب و در یک یا نهایتا دو جلسه (با توجه به وسعت کار) بد فرمی ها، بعضی انواع بد رنگیها، فواصل باز بین دندانی، ترکهای دندانی، شکستگیهای دندانی، لب پر شدن دندانها، بهم ریختگیهای دندانی خفیف تا متوسط و … را برطرف کرد.

در این روش از کامپوزیت دندان که از جنس پلیمر هستند استفاده میشود. به همین علت در بسیاری کشورهای دنیا این نوع لمینیت با عنوان ترمیم های پلاستیکی یا رزینی هم خوانده میشوند. انواع کامپوزیتهای دندانی که جهت کارهای زیبایی استفاده میشوند در یکسری خصوصیات به وضوح برترند:

  • میزان عبور نور
  • میزان پالیش پذیری (براق شدن سطح)
  • میزان رنگ پذیری

اما به هر حال ماهیت آنها پلیمر است. پس تا حدی تغییر رنگ (رنگ پذیری) در طول زمان از خصوصیات بارز آنهاست و قیمت لمینت دندان به این روش از لمینت های سرامیکی ارزان تر است.

نمونه کارهای کامپوزیت دندان توسط دکتر سپهریان

انواع کامپوزیت

با توجه به پیشرفت تکنولوژی در زمینه کامپوزیت دندان، اکنون می ‌توانید انواع مختلفی از کامپوزیت دندان را استفاده کنید. هر یک از این کامپوزیت ‌ها کاربردهای خاص خود را دارند و برای هر دندانی مناسب نیستند. دندانپزشک با توجه به نوع دندان، شرایط فرد و تعداد دندان ‌هایی که نیاز به کاور کامپوزیتی دارند، بهترین نوع کامپوزیت دندان را برای هر فرد انتخاب می‌ کند.

انواع کامپوزیت دندان به شرح زیر است:

پرسلن‌ ها، مواد سرامیکی سخت هستند که برای ترمیم و زیباسازی دندان‌ ها استفاده می‌ شوند. برای استفاده از این تکنیک، ابتدا نیاز به قالبگیری ‌های تخصصی و اندازه‌گیری ‌های کامپیوتری دارید. تمامی قالب ‌ها به‌ طور اختصاصی برای هر فرد ساخته می ‌شوند.

با توسعه ترکیبات رزین ‌های اکریلیکی، این ترکیبات با ذرات معدنی تغییر شکل می ‌دهند و به عنوان پایه پلیمری در ترمیم دندان استفاده می ‌شوند. این دسته از مواد به طور کلی با نام رزین ‌های کامپوزیتی شناخته می ‌شوند. آن ها شامل یک ترکیب پرکننده معدنی و یک پایه رزینی هستند که باید با قدرت بالا و ویژگی ‌های فیزیکی مناسب به دندان ‌ها متصل شوند.

این نوع کامپوزیت ‌ها شامل؛ رزین ‌های ماکروفیل، رزین ‌های میکروفیل و هیبریدها هستند. هیبریدها نیز شامل؛ نانو هیبریدها، میکرو هیبریدها و هیبریدهای معمولی هستند.

این نوع کامپوزیت ‌ها به عنوان جدیدترین و پیشرفته ‌ترین نمونه ‌های مورد استفاده در خدمات دندانپزشکی محسوب می ‌شوند. آن ها برخلاف سایر نمونه ‌های کامپوزیت دندان، دوام و استحکام بسیار بالایی دارند و به دلیل ساختار خاص و منحصر به فردشان، با لثه ‌ها به خوبی سازگاری دارند. به همین دلیل، مشکلاتی مانند عفونت لثه یا سایر مشکلات مربوط به آن در این نوع کامپوزیت‌ های دندانی بسیار کمتر دیده می ‌شود.

علاوه بر این، کامپوزیت ‌ها بر اساس محل استفاده و نوع ترمیم دندان نیز دسته ‌بندی می‌ شوند، مانند کامپوزیت ‌های خلفی، کامپوزیت ‌های جلویی و کامپوزیت ‌های مایع برای ونیرها.

قیمت کامپوزیت دندان

فرق بین لمینت کامپوزیتی خوب و لمینت کامپوزیتی بد

امروزه درمان کامپوزیت ونیر به یکی از پر طرفدارترین درمانهای دندانپزشکی زیبایی تبدیل شده. و پر بیراه هم نیست که خیل عظیمی از دندانپزشکان هم به این درمان بپردازند. اما ما از کجا بفهمیم که کدام کامپوزیت خوب است و کدام بد؟

A. قبل از مراجعه به دندانپزشکی که قصد دارید کامپوزیت دندان های خود را به او بسپارید، نمونه کارهای او را ببینید.

B. ویژگی یک کامپوزیت دندان موفق چیست؟

اولا مارک کامپوزیت به اندازه ای که روی آن مانور داده میشود مهم نیست. بنابراین برند کامپوزیت به مقدار اندکی میتواند مبنای انتخاب شما برای انجام درمان کامپوزیت باشد.

آنچه مهم هست:

۱. صلاحیت دندانپزشک زیبایی: دندانپزشکی، هنری است که باید با علم همراه باشد. همیشه دندانپزشکی که شما را درمان میکرده است و بسیار هم توانمند بوده است، لزوما در کار زیبایی متبحر نیست. بررسی کنید که دندانپزشکی که برای این کار انتخاب کرده اید، آیا به اندازه کافی در این زمینه تعلیم دیده است و تجربه کافی دارد؟

۲. نحوه کار کردن برای داشتن یک درمان ایده آل: ما هرگز نمیتوانیم کمتر از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه برای فرمدهی یک دندان وقت بگذاریم. و یکی از دلایل گرانتر بودن خدمات دندانپزشکی زیبایی همین هست که بر فرض برای انجام لمینت کامپوزیتی ده دندان، ما حداقل پنج ساعت در یک پوزیشن بسیار آسیب رسان قرار میگیریم. که میتواند مشکلاتی مانند دیسک گردن و دیسک کمر را برای ما به ارمغان بیاورد.

۳. شناخت آناتومی دندان و نحوه فرم دادن به کامپوزیت دندان: هر دندان، شکل مخصوص به خود را دارد، در مواردی که همه دندانها عین هم فرم داده می شوند، شما نهایتا به یک درمان ایده آل نمی رسید. این همان درمانی است که در طی آن شما با دندانهای بیرون زده تری مواجه هستید.

۴. شناخت لثه و شرایط آن از نکات بسیار مهمی هست که دندانپزشکی که کامپوزیت ونیر انجام میدهد باید بداند. لثه درکنار کامپوزیت های برجسته و بیرون زده، خیلی زود آسیب میبیند و شما ظرف چند ماه تا چند سال دچار لثه های متورم می شوید.

۵. همه دندانها و همه افراد کاندید انجام کامپوزیت ونیر نیستند. در بسیاری موارد باید از درمانهای ارتودنسی و یا لمینت های سرامیکی بهره گرفت.

 و دست آخر اینکه تکنیک های انجام کامپوزیت ونیر بسیار متنوع اند. انتخاب تکنیک با دندانپزشک شماست اما شما باید در این انتخاب هوشمند باشید.

فرق کامپوزیت خوب با کامپوزیت بد

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

دوام کامپوزیت دندان (کامپوزیت ونیر) رابطه مستقیم با رعایت بهداشت دهان و همچنین مراقبت های فردی دارد. ترک کردن برخی از عادت های غذایی مثل گاز زدن غذاهای سفت و ته دیگ، جویدن یخ و … طول عمر درمان را افزایش میدهد. البته اگر کامپوزیت ونیر دچار لب پریدگی یا شکستگی شود امکان ترمیم آن وجود دارد و این ترمیم  در مطب دکتر سپهریان تا ۶ ماه پس از درمان، بدون هزینه انجام میشود. در مجموع آنچه که ما میتوانیم با عنوان طول عمر کامپوزیت دندان از آن یاد کنیم، مدت زمانی هست که از زمان گذاشتن کامپوزیت تا زمانی که تغییر رنگی می یابد که تنها با تعویض کامپوزیت قابل اصلاح هست را بین ۵ تا ۸ سال تخمین زده اند. برای اطلاعات بیشتر به گارانتی لمینیت دندان رجوع شود.

نمونه کامپوزیت دندان خوب

کاندیدای مناسب کامپوزیت

کامپوزیت دندان یک روش درمانی بسیار ایده‌ آل برای افرادی است که مشکلاتی جزئی در دندان ‌هایشان دارند. به عنوان مثال، این روش برای تعمیر شکستگی‌ های کوچک، برطرف‌ کردن لکه و زردی، پرکردن دندان، کاهش فاصله بین دندان‌ ها، ترمیم ساییدگی دندان و مواردی از این دست انجام می ‌شود. کاندیدای این روش باید از سلامت عمومی دهان و لثه برخوردار باشند و دندان ‌های شدیدا پوسیده، شکسته یا خراب نداشته باشند. به همین دلیل، پیش از شروع درمان بهتر است با دندانپزشک مشورت کنید و از او در مورد این که آیا درمان کامپوزیت برای شما مناسب است یا خیر، سوال کنید.

بهترین مارک کامپوزیت ونیر دندان

ژاپن، آلمان و آمریکا، سه کشور معتبر در زمینه ی تولید کامپوزیت های دندانی هستند. ممکن قیمت خرید این کامپوزیت ها متفاوت باشند اما به لحاظ کیفی نمیتوان تفاوت زیادی بین آنها قائل شد. معمولا انتخاب ما بر اساس نوع رنگ مورد نظر و شرایط دندان های مراجعه کنندگانمان است. از مارکهای خوب کامپوزیتهای زیباسس جهت کامپوزیت ونیر میتوان به برندهای زیر اشاره کرد:
  • کامپوزیت IPS مربوط به شرکت ایووکولار آلمان
  • کامپوزیت توکویاما مربوط به ژاپن
  • کامپوزیت جیانیال ژاپن
  • کامپوزیت سارمکو سوییس
  • کامپوزیت زنیت آلمان
باید اشاره کنم که همه ی این برندهای کامپوزیتی در مرکز دندانپزشکی دکتر سپهریان موجود هستند.

رنگ بندی کامپوزیت دندانی و سفیدترین رنگ کامپوزیت دندان

رنگ بندی کامپوزیت ها در برندهای مختلف کامپوزیتی متفاوت است. رنگ کامپوزیت دندان a1 و رنگ دندان b1 در رنج سفید نرمال قرار ارند. سفید ترین رنگ کامپوزیت دندان به رنگ های بلیچ معروف هستند که در برندهای مختلف نام های گوناگونی مثل bw , bll , sw , sb  و … دارند.

انتخاب رنگ کامپوزیت بر اساس رنگ پوست بیمار، رنگ دندان زیرین و تعداد دندان هایی که در طرح درمان طراحی لبخند و خواسته ی مراجعه کننده انجام میپزد. لازم به ذکر است بهترین رنگ کامپوزیت دندان، بهترین رنگی است که پزشک و مراجعه کننده با در نظر گرفتن تمامی موارد بالا بر روی آن توافق نظر دارند نه سفید ترین رنگ موجود

مراحل کامپوزیت دندان (کامپوزیت ونیر چگونه انجام می شود)

  • قبل از انجام لمینت دندان آنچه که اولویت انجام در هر نوع درمان زیبایی دندانپزشکی است، داشتن یک بهداشت دهانی ایده آل است. هر نوع جرم، پلاک ویا بیماری پریو دنتال باید قبلا برطرف شود.
  • بعضا برای نمایش دادن فرم نهایی لبخند فرد یک مدل موقت کامپوزیتی روی دندانهای فرد فرم داده میشود و در صورت راضی بودن او درمان انجام میپذیرد.
  • انتخاب رنگ دندان با توجه به خواست مراجعه کننده . در این مرحله با مشورت دندانپزشک زیبایی ، رنگ لمینیت مورد نظر برای دندانهای فرد انتخاب میشود. لازم به ذکر است ،اگر مراجعه کننده بخواهد رنگ دندانهای روشنتری داشته باشد ، بعضا انجام بلیچینگ ( سفید کردن دندان) قبل از انجام ونیر دندان توصیه میشود.
  • ایزوله کردن دندانها و اسید زدن و شستن آنها. سپس دندانها کاملا خشک شده و با استفاده از انوع مخصوص کامپوزیت دندان انجام ونیر ،موسوم به « کامپوزیتهای زیبایی » ، دندانپزشک شروع به فرم دادن یک لبخند زیبا میشود.

مراحل کامپوزیت دندان

  • پولیش دندان بعد از کامپوزیت :  معمولا در یک جلسه تنظیم شده دیگر، پالیش کردن و تکمیل ونیر کامپوزیتی ، انجام میپذیرد.
  • آنچه یک دندانپزشک زیبایی ماهر  در نظر میگیرد پر هیز از over contour دندان و توجه به طبیعت شستشوی فیزیولوژیک  لثه بعد از درمان است.

برداشتن لمینت دندان (ریمو کردن کامپوزیت)

از آنجایی که در بسیاری از موارد کامپوزیت ونیر دندان ها بدون تراش بافت دندان ها صورت میگیرد، تصور عموم بر این است که برداشتن کامپوزیت دندان توسط یک دندانپزشک مجرب به همان راحتی است که بر روی دندان قرار داده می شود. درحالی که بعد از برداشتن کامپوزیت ها به دلیل نفوذ باندینگ سیستم به داخل تگ های مینایی دندان به شفافیت و براقی قبل از ترمیم نخواهد بود.

کامپوزیت بهتر است یا لمینت؟ کدام روش لمینت دندان بهتر است؟

بهترین نوع لمینت چیست؟ کامپوزیت ونیر یا لمینت سرامیکی؟ در پاسخ به این سوالات باید به این نکته اشاره کرد که مکانیسم کلی هر دو ترمیم باندینگ دندان است یعنی یک ماده ای به نسج دندان میچسبد. علاوه بر آن هر دو روش، از روشهای خوب و به روز دنیاست. بسته به شرایط اکلوژن، میزان ترمیم های قدیمی دندان ها ، فرم فک و صورت و لب های بیمار و فرم لبخند فرد ، ممکن است یکی از این روش ها به عنوان روش برتر توسط دندان پزشک زیبایی شما پیشنهاد شود.

کامپوزیت بهتر است یا روکش دندان؟ فرق لمینت و روکش دندان

کامپوزیت، یکی از انواع لمینت ونیر است. لمینت ها لایه ای نازک هستند که بر روی سطح بیرونی (لبیال) دندان ها قرار میگیرند و معمولا کامپوزیت ها نیازی به تراش دندان ندارند. اما روکش دندان به صورت یک کلاهک روی کل دندان قرار میگیرد و جهت تهیه ی فضای کافی برای این کلاهک، باید دور تا دور تاج دندان به اندازه ی یک و نیم تا دو میلیمتر بسته به نوع روکش دندان مورد استفاده تراش داده شود و این میزان تراش و نوع پوشاندن دندان فرق لمینت دندان با روکش دندان است. برای اطلاعات بیشتر در زمینه ی روکش دندان به مقاله ی مربوطه در زمینه ی روکش دندان برای زیبایی مراجعه فرمایید.

موارد عدم استفاده (کنتراندیکاسیونها) استفاده از ونیر کامپوزیتی

  • افراد با سایش شدید
  • افراد با عادات دهانی مثل دندان قروچه
  • بهداشت دهانی ضعیف
  • بهم ریختگیهای دندانی شدید
  • کسانی که سیگار میکشند.

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

بعد از کامپوزیت دندان، نیاز است مراقبت ‌هایی انجام شود تا دوام و ماندگاری کار افزایش یابد. در مدت حداقل ۲۴ ساعت پس از کامپوزیت، باید از خوردن غذاهای سفت، نوشیدنی ‌های اسیدی و حاوی رنگدانه‌ های مصنوعی پرهیز شود تا از شکستگی و ترک خوردگی کامپوزیت دندان جلوگیری شود. بهتر است از غذاهای نرم و آبمیوه‌ های طبیعی استفاده شود.

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان از طریق رعایت مراقبت‌ های لازم از دندان ‌ها، ترک سیگار و خودداری از مصرف غذاها، شیرینی‌ ها و نوشیدنی ‌های حاوی رنگدانه‌ های مصنوعی میسر است. استفاده از سس های تیره، قهوه، چای سیاه، نوشیدنی ‌های قرمز رنگ، غذاهای نشاسته‌ ای و شیرینی ‌های رنگی همه از غذاهای مضر برای دندان هستند. به رعایت این نکات توجه کنید تا از تغییر رنگ کامپوزیت دندان جلوگیری شود.

در صورتی که نیاز به درمان‌ های دیگری برای مشکلات دهان و دندان وجود نداشته باشد، کامپوزیت به تنهایی می ‌تواند در یک جلسه انجام شود. اما اگر به مشکلات دهان یا دندان دیگری دچار باشید و قبل از کامپوزیت نیاز به درمان آن ها داشته باشید، ممکن است زمان بیشتری برای انجام کامپوزیت لازم باشد. در این صورت، باید ابتدا به درمان دیگر مشکلات دهان و دندان بپردازید و سپس کامپوزیت را انجام دهید.

مدت زمان انجام کامپوزیت دندان بستگی به عوامل متعددی دارد. این عوامل شامل وضعیت دهان و دندان، تعداد دندان ‌هایی که نیاز به کامپوزیت دارند، تخصص و حرفه ‌ای بودن دندانپزشک است. البته در بسیاری از موارد، جلسه کامپوزیت دندان تقریبا بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول خواهد کشید.

کامپوزیت دندان، در صورتی که دچار ترک، لب پر شدگی، یا شکستگی شود، قابل ترمیم است. معمولا دندانپزشک ابتدا وضعیت دندان و مشکلات موجود را بررسی می کند و سپس در صورت نیاز، ترمیم کامپوزیت دندان را انجام می ‌دهد.

در صورتی که برای کامپوزیت دندان، تراش دندان لازم نباشد و توسط یک دندانپزشک متخصص انجام شود، دردی نخواهد داشت.

توجه داشته باشید که هر گونه درد یا عدم راحتی پس از ترمیم دندان با کامپوزیت، ممکن است نشانه ‌ای از مشکل دیگری باشد و بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت را بررسی کند و راهنمایی های لازم را ارائه کند.

کامپوزیت دندان، در صورتی که به درستی بر روی دندان قرار گیرد و بیمار مراقبت‌ های لازم را انجام دهد، منجر به پوسیدگی دندان نخواهد شد.

برای حفظ سلامت دندان ‌های کامپوزیتی، مراقبت‌ هایی مانند رعایت بهداشت دهان، استفاده از مسواک، کاهش مصرف مواد شیرین و مراجعه منظم به دندانپزشک بسیار مهم هستند.

بعد از انجام کامپوزیت دندان، برای حفظ کیفیت کامپوزیت، معمولا توصیه می شود که حداقل به مدت یک ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. پس از این مدت، می ‌توانید به طور معمول از غذا و نوشیدنی استفاده کنید.

بله، کامپوزیت دندان ممکن است تغییر رنگ دهد، اما نسبت به لمینت دندان، در برابر تغییر رنگ مقاومت کمتری دارد. برای جلوگیری از این مشکل، مواد غذایی رنگ ‌دهنده کمتر مصرف کنید و از کامپوزیت با کیفیت بالا استفاده کنید. همچنین، رعایت بهداشت دهان و دندان می‌ تواند به حفظ رنگ و زیبایی کامپوزیت دندان کمک کند.

در صورتی که تمایل به تغییر رنگ کامپوزیت دندان دارید، تنها راه ممکن برای این کار تعویض کامپوزیت است، اما لازم به ذکر است، در صورتی امکان تغییر رنگ آن وجود دارد که کامپوزیت بدون تراش یا با تراش کمی انجام شده باشد.

یکی از مشکلاتی که پس از انجام این روش درمانی برای برخی افراد پیش می‌ آید، جلو آمدن بیش از حد دندان است. علت اصلی این مشکل، نداشتن دقت و مهارت کافی در انجام این فرآیند توسط دندانپزشک است.

وقتی ضخامت کامپوزیت بیش از اندازه زیاد شود، باعث جلو آمدن دندان می‌ شود. علاوه بر این، دندان به شکل مصنوعی ظاهر خواهد شد و ممکن است سبب التهاب لثه نیز شود. باید توجه کنید که انجام کامپوزیت برای همه مناسب نیست. برای مثال، افرادی که دندان ‌های برجسته یا نامنظم دارند، برای این روش درمانی مناسب نیستند.

اگر به بهداشت دهان و دندان ‌های خود با دقت رسیدگی کنید و از خدمات دندانپزشک ماهر استفاده کنید، نیازی به نگرانی از بوی نامطبوع دهان نخواهید داشت.

اما نکته ‌ای که باید به آن توجه کنید این است که کیفیت کامپوزیت استفاده شده بسیار مهم است. اگر کامپوزیت کیفیت پایینی داشته باشد و بین پوسته و چسباننده آن و دندان فاصله ایجاد شود، احتمال بوی نامطبوع دهان وجود دارد. در این صورت، لازم است که کامپوزیت را تعویض کنید تا این مشکل رفع شود.

یکی از مشکلات و عوارضی که ممکن است پس از انجام کامپوزیت دندان به وجود آید، التهاب و عفونت لثه است. نشانه ‌های آشکار عفونت لثه شامل خونریزی، بوی بددهان و درد دندان هستند. دلیل اصلی این مشکلات پس از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

برخی عوامل مثل مصرف غذاهای شیرین و سفت، جویدن دندان ‌ها، سیگار کشیدن، عدم مسواک زدن، عدم استفاده از نخ دندان و عدم استفاده از دهانشویه می ‌توانند باعث بروز التهاب و عفونت در لثه‌ ها پس از کامپوزیت دندان شوند.

بهتر است بعد از انجام کامپوزیت دندان، به طرز صحیحی به بهداشت و نظافت دهان و دندان خود توجه کنید. مسواک زدن به طور دقیق و مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشویه مناسب کمک می ‌کند تا از عفونت لثه پیشگیری کنید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x