عصب کشی دندان قدامی بالا

سلام خانم دکتر… من یکی از دندان های فک بالام شکسته و به عصب رسیده خواستم بدونم هزینه روکش چنده؟ همچنین برای سر کردن دندان شکسته داخل دندان آمپول می زنید؟

سلام دوست خوبم

از اونجایی که هزینه ها متفاوتند و بستگی به طرح درمان شما دارد، با توجه به ویزیت و مشاوره رایگان ما خوشحال می شوم شما رو از نزدیک ملاقات کنم. اما اصولا برای بی حسی در دندانپزشکی از عمدتا آمپول های لیدوکایین استفاده میکنیم، اما روش بی حسی پله پله است. یعنی ابتدا تزریق در لثه و پای دندان انجام می شود و سپس بترتیب از انواع دیگری روش های بی حسی مثل تزریق داخل کانال و…، استفاده می کنیم. اما اکلا برای یک بی حسی ایده آل باید با توجه به شرایط دندان هر فرد، روش تزریق را عوض کرد.

ارادتمند

دکتر سپهریان

————————————————————————————– توضیحات تکمیلی ————————————————————————————–

زمانی که دندان دچار پوسیدگی، عفونت و سایر مشکلات معمول می شود، نیاز است که برای درمان آن اقدام شود. مهم ترین اقدام در مورد این دندان ها انجام عصب کشی است تا درد ایجاد شده در ریشه دندان به همراه عفونت از بین برود. دندان های کناری و انتهایی دهان معمولا زیاد مورد توجه قرار نمی گیرند و زمانی که فرد متوجه درد یا عفونت می شود به متخصص مراجعه می کند. در مورد دندان های جلویی به این شکل نیست چرا که کوچکترین تغییری در آنها، ظاهر فرد را دچار تغییر می کند. فرد زمانی که با این مشکلات در دندان های جلویی مواجه می شود، نگران است که آیا می تواند درمان کاملی برای آن انجام دهد. در این مقاله درباره عصب کشی دندان های جلو و نحوه انجام آن و سایر نکات مربوط به این روش صحبت خواهیم کرد.

چرا برای درمان دندان های قدامی بالا به عصب کشی نیاز است؟

چه زمانی عصب کشی دندان قدامی بالا انجام می شود؟

اینکه بیان می شود در دندان دردی احساس نمی کنیم و چه دلیلی دارد که برای درمان کانال ریشه اقدام کنیم، جای نگرانی دارد. کانال ریشه دندان به مویرگهای خونی و بافت های عصبی متصل است. ایجاد عفونت و پیشرفت آن نه تنها دندان را از بین می برد که ممکن است باعث ورود عفونت به خون بیمار شود. در کانال ریشه پالپ مجموعه کاملی از عروق خونی، بافت ها و عصب ها می باشد و زمانی که دچار عفونت می شود، متخصص با انجام عصب کشی و درمان ریشه دندان، آن را برطرف می کند و به طور کامل عفونت را از کانال ریشه خارج می کند.

هر گاه علائم ایجاد بیماری و عفونت در کانال ریشه دندان جلویی را احساس کردید، حتی اگر درد آن قابل تحمل است، سریعا برای معاینه به متخصص مراجعه کنید تا پالپ عفونی خارج شود و جای آن به طور کامل پر گردد.

چه زمانی دندان های قدامی بالا به عصب کشی نیاز دارند؟

آیا برای هر درد و مشکلی نیاز است که جهت عصب کشی دندان های جلو اقدام کنیم؟ خیر، گاهی ممکن است نیاز به انجام عصب کشی وجود نداشته باشد. عصب کشی دندان های جلو در موارد خاصی انجام می شود که برخی از علائم نیاز به آن عبارتند از:

۱- احساس دردهای شبانه: فرد برای مدتی شبها هنگام خواب احساس درد در دندان داشته باشد. این درد که به راحتی آرام نمی گیرد و برای کاهش آن باید از داروهای مسکن استفاده شود، نشان می دهد که مشکل به کانال ریشه دندان رسیده است.

۲- حساسیت به سردی و گرمی: زمانی که دندان جلویی شما نسبت به خوراکی ها و نوشیدنی های گرم و سرد حساس باشد و بلافاصله درد بگیرد، یعنی نیاز است که درمان عصب کشی برای آن انجام شود.

۳- ایجاد ترک و شکستگی در دندان: اگر دندان داری ترک و شکستگی شده است و در کنار آن فرد در زمان غذا خوردن احساس درد می کند، نیاز به انجام عصب کشی است. در این موارد برای برطرف کردن مشکل ظاهری دندان نیز احتیاج است که برای درمان اقدام شود.

۴- آبسه و تورم: زمانی که لثه در ناحیه ریشه دندان دچار ورم و آبسه شود، نشان می دهد که عفونت گسترش یافته است و فرد برای انجام درمان عصب کشی باید به دندانپزشک مراجعه کند.

۵- حساسیت به فشار و لمس: زمانی که شروع به جویدن غذا بکنید یا به هر دلیلی دندان ها را تحت فشارهای معمول قرار دهید و در دندان احساس درد داشته باشید نیاز است که برای معاینه به متخصص مراجعه نمایید.

نحوه انجام عصب کشی دندان ‌های جلو

عصب کشی دندان های قدامی بالا چگونه انجام می شود؟

فرآیند عصب کشی و درمان ریشه از موارد بسیار تخصصی در علم دندانپزشکی می باشد. زمانی که قرار باشد عصب کشی دندان های جلو انجام شود، سطح حساسیت و دقت آن به مراتب بالاتر می رود. مراحل عصب کشی دندان جلویی عبارتند از:

گام اول- آماده سازی: ابتدا باید معاینات کامل انجام شود و عکس های رادیوگرافی مورد بررسی قرار بگیرد. به این طریق مسیر ریشه دندان توسط دندانپزشک مشاهده می گردد و تسلط بیشتری بر انجام دندان خواهد داشت. حالا محل دقیق عفونت مشخص است و باید بی حسی اولیه انجام شود به گونه ای که بیمار هیچ دردی احساس نکند.

گام دوم- سوراخ کاری: ابتدا کاور مخصوص درون دهان قرار داده می شود و محدوده دندان آسیب دیده کاملا باز و در مسیر دید نگه داشته می شود. حالا متناسب با شرایط دندان فرآیند سوراخ کاری آن برای دسترسی به کانال ریشه انجام می شود.

گام سوم- برداشتن پالپ: با ایجاد دسترسی مناسب، بافت نرم معروف به پالپ که در ریشه دندان قرار دارد و عفونی شده است به طور کامل تخلیه می شود. هرچه دقت در برداشت این پالپ بالاتر باشد، نتیجه بهتری از درمان ایجاد می شود و گفته می شود عصب کشی کامل صورت گرفته است. چرا که بعد از آن درون حفره مجدد پر می گردد.

گام چهارم- تمیز کردن کانال ریشه: بعد از تخلیه کامل کانال، با محلول مخصوص از جمله هیپوکلریت فضای کانال شستشو داده می شود تا هیچگونه عاملی برای ایجاد حساسیت و آبسه باقی نماند. اگر عفونت شدید باشد برای بیمار دارو تجویز می شود.

گام پنجم- آب بندی: اگر قرار باشد عصب کشی طی دو جلسه انجام شود، این آخرین مرحله جلسه اول است. کانال ریشه باید از ورود هرگونه عفونت و باکتری به درون آن محفوظ باشد به همین خاطر بعد از تمیز کردن به صورت کامل آب بندی می شود.

گام ششم- پر کردن: با کمک مواد مشخص که فرم خمیری شکل دارند حفره ایجاد شده پر می شود. برخی موارد پر کردن به جلسه دوم موکول می گردد.

حالا فرآیند عصب کشی دندان جلویی کامل شده است و با توجه به شرایط دندان در بیشتر موارد، متخصص روکش دندان را تجویز می کند. چرا که کوچکترین تغییرات در دندان جلویی بر روی ظاهر فرد اثر می گذارد و نیاز است شکل دندان به حالت طبیعی برگردد و اگر رنگ دندان بعد عصب کشی کمی تیره است با کمک روکش پوشانده شود.

بیشتر مطالعه کنید: عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟

بعد از عصب کشی دندان های جلو چه باید کرد؟

به صورت معمول بعد از اینکه اثر بی حسی از بین برود، درد کمی در محل ریشه دندان ترمیم شده احساس می شود. گاهی نیز فشار طولانی مدتی که بر اثر باز نگه داشتن فک برای درمان ایجاد شده عامل درد در دهان است. متخصص برای بیمار دارو و مسکن هایی تجویز می کند که باید به صورت مرتب و کامل آنها را استفاده کنید و مراقبت های بعد از عصب کشی دندان را رعایت کنید.

مراقبت های بعد از درمان

رعایت برخی نکات و انجام دسته ای از مراقبت ها کمک می کند که هم فرآیند درمان بهتری داشته باشید و به نتایج مناسبی برسید و هم اینکه طول عمر دندان عصب کشی شده را افزایش دهید. مهم ترین اقدامات و مراقبت ها در این زمینه عبارتند از:

۱- رعایت بهداشت دهان و دندان: برای اینکه بهداشت دهان و دندان خود را در بالاترین سطح ممکن نگه دارید بهتر است از نخ دندان و مسواک و خمیردندان استفاده کنید. توصیه می شود روزانه دوبار دندان ها را با خمیر دندان های حاوی فلوراید مسواک بزنید.

۲- استفاده از دهانشویه: دهانشویه ها بسیار متنوع هستند و ویژگی های متفاوتی دارند، حتما در مورد مناسبترین دهانشویه برای دندان خود از دندانپزشک مشورت بگیرید.

۳- تغذیه مناسب: غذاهای سفت و سخت را از برنامه خود حذف کنید چرا که به دندان فشار وارد می کند.

۴- عدم مصرف نوشیدنی های گازدار: مصرف زیاد این نوشیدنی ها هم روکش دندان عصب کشی شده را لک می کند و هم احتمال عفونت در اطراف دندان را افزایش می دهد.

۵- معاینات دوره ای: توصیه می شود به صورت دوره ای هر ۶ ماه به دندانپزشک مراجعه کنید.

بیشتر مطالعه کنید: بعد از عصب کشی دندان چه کنیم؟

عوارض درمان دندان های قدامی بالا

هر روش درمانی در علم پزشکی می تواند همراه با عوارضی باشد که برخی از این عوارض قابل کنترل و برخی به شرایط جسمی فرد بستگی دارد. اطلاعات پزشکی کامل بیمار کمک می کند دندانپزشک کنترل بیشتری نسبت به عوارض احتمالی داشته باشد. مورد بعدی توانایی و تجربه دندان پزشک است که سطح عوارض را کاهش می دهد. ازجمله رایجترین عوارض بعد از عصب کشی دندان قدامی بالا می توان به مواردی مانند حساس شدن دندان ها نسبت به گرمی و سردی، احساس درد در ناحیه عصب کشی شده برای چند روز و … اشاره کرد. درد نباید بیشتر از یک هفته ادامه داشته باشد. اگر همچنان ادامه داشت نیاز است که به دندانپزشک مراجعه شود. گاهی عصب کشی به طور کامل انجام نمی شود و باعث می شود نیاز به عصب کشی مجدد وجود داشته باشد.

آیا عصب کشی دندان قدامی بالا خطرناک است؟

درحال حاضر انجام عصب کشی دندان های جلو یک درمان رایج است و متخصصان در این زمینه تجربه بالایی دارند. پس جای نگرانی نمی باشد و باید بدانید که عصب کشی دندان یک روش درمانی ایمن می باشد. برای اینکه نتایج بهتری دریافت کنید، سعی کنید بهترین دندانپزشک عصب کشی را انتخاب کنید.

آیا درمان دندان های قدامی بالا درد دارد؟

بر اثر ایجاد عفونت عصب های پالپ دندان دچار  آسیب شده اند و درد را منتقل می کنند. اما فرآیند عصب کشی ریشه دندان جلویی با بی حسی انجام می شود و در طول درمان شما دردی را احساس نخواهید کرد. بعد از درمان نیز داروهایی تجویز می شود که زمان از بین رفتن اثر ماده بی حسی آنها را استفاده کنید.

آیا بعد از درمان نصب روکش الزامی است؟

تمام نکات مراقبتی و محافظتی از دندان عصب کشی شده جلویی نشانگر این است که نیاز شدیدی به روکش وجود دارد. شاید مقدار تخریب دندان بسیار ناچیز باشد، اما باید بدانید که این دندان در وضعیت ضعیفی قرار دارد و باید از آن مراقبت کرد. همچنین احتمال تغییر رنگ دندان عصب کشی شده وجود دارد و از آنجایی که دندان جلویی در چهره شما اثر گذار است، با استفاده از روکش می توان این تغییر رنگ را پوشاند.

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x