آیا عصب کشی دندان روکش شده امکان پذیر است

سوال بیمار: سلام پنج ماه پیش روکش گذاشتم سه تاش به هم چسبیده الان دندونم شدید ورم کرده الان دردش کم شده دکتر ریشه میگه نیاز به عصب کشی داره از پشت همان روکش یک شیار کوچک می زنم عصب کشی می کنم میخوام ببینم این کار درسته اصلا اصولی به نظر نمیاد لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ دکتر سپهریان: درود بر شما

دوست عزیز ما شرایط روکش های شما را ندیدیم و با توجه به رادیوگرافی و بررسی کلینیکی می توانیم نظر دقیق بدهیم. ولی اگر تطابق روکش ها تغییر نکرده باشد، این هم یک روش درمانی است. روش دیگر این است که روکش ها خارج شوند و دندان مورد نظر عصب کشی و ترمیم تاج شود تا شرایط برای ساخت روکش جدید مهیا شود.

ارادتمند

دکتر سپهریان

…………………………………………………………….. توضیحات بیشتر ……………………………………………………………..

بعد از اینکه عصب کشی دندان انجام می شود، برای مراقبت از دندان پر شده، در اغلب موارد روکش دندان انجام می شود. دلایل نیاز به روکش و اهمیت روکش دندان، در مطلب آیا استفاده از روکش بر روی دندان عصب کشی شده ضروری است؟ کامل بیان شد. اما نکته ای که خیلی از شما عزیزان در مورد آن سوال مطرح کردید، خراب شدن و آسیب دیدن دندان روکش شده است. اینکه در این شرایط عصب کشی دندان روکش شده امکان پذیر است؟ بله، امکان انجام عصب کشی دندان روکش شده وجود دارد. هر دندانی در هر شرایطی توسط متخصصین مربوطه قابل درمان می باشد. اما اینکه روکش دچار مشکل شود و یا بتوان مجدد از آن استفاده کرد بستگی به شرایط عصب کشی دندان روکش شده دارد.

روکش دندان چیست؟

علت عفونت دندان روکش شده چیست؟

برای ایجاد شکل و رنگ طبیعی دندان های ترمیم شده، از یک لایه نازک به شکل پوسته استفاده می شود که با نام روکش دندان شناخته می شود. روکش دندان دارای جنس سرامیکی و چینی می باشد و در مواردی از پلیمرها نیز استفاده می شود. دندان های عصب کشی شده، دندان های شکسته، دندان های خراب، دندان های تغییر رنگ داده و … از موارد گسترده ای هستند که نیاز به انجام روکش دارند. به خصوص در مورد دندان عصب کشی شده به دلیل تضعیف دیواره های تاج دندان و از دست دادن مقدار کمی از رطوبت بافت دندان و همچنین برای مراقبت از مواد پر کننده دندان، استفاده از روکش دندان بسیار ضروری می باشد.

نکته مهم این است که یک دندان عصب کشی شده و ترمیم شده مانند سایر دندان ها ممکن است مجدد خراب شود، درد بگیرد و سایر مشکلات برای آن به وجود بیاید. در این شرایط برای انجام عصب کشی دندانپزشک باید رویکرد مناسبی را در مقابل روکش اتخاذ کند تا سریعا بیمار درمان شود و بتواند از دندان خود نیز استفاده کند.

دلایل درد و عفونت دندان روکش شده

اگر یک دندان عصب کشی، پر و روکش شده است چرا مجدد عفونت می کند و برای فرد درد به همراه دارد؟ ترمیم دندان و روکش عاملی برای سلامت همیشگی دندان نیست و این دندان مانند سایر دندان های دیگر می تواند تحت شرایط مختلفی دچار عفونت و درد شود. از جمله مهمترین دلایل درد و عفونت دندان روکش شده عبارتند از:

  • عصب کشی ناقص و باقی ماندن پالپ عفونی در کانال ریشه دندان
  • عدم آب بندی کامل کانال ریشه و پرکردن دندان
  • ایجاد ترک و شکستگی در اطراف دندان
  • صحیح قرار ندادن روکش دندان بر روی تاج آن
  • فشار زیاد به روکش دندان و آسیب دیدن آن
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • حساسیت و التهاب لثه
  • عادت های نادرست مانند دندان قروچه

آیا عصب کشی دندان روکش شده امکان پذیر است؟

عصب کشی دندان روکش شده چگونه انجام می شود؟

بعد از مراجعه به دندانپزشک و انجام معاینات دقیق، اگر متخصص تشخیص دهد که درد دندان مربوط به کانال های ریشه دندان می شود و دندان دچار عفونت شده است، برای بیمار انجام عصب کشی را تجویز می کند. پس امکان عصب کشی دندان روکش شده وجود دارد. عفونت و خرابی دندان های روکش شده می تواند ناشی از عدم عصب کشی کامل در مرحله قبلی باشد و یا به دلیل نفوذ عفونت از اطراف دندان، ایجاد ترک در تاج و روکش دندان، خرابی دندان های کناری و … ایجاد شده باشد.

زمانی که دندانپزشک شرایط اولیه را خیلی وخیم تشخیص ندهد، ممکن است از درمان دارویی اولیه و تجویز آنتی بیوتیک ها کمک بگیرد تا بتواند به اندازه ای بیماری را محدود و یا در خیلی موارد درمان کند. افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها قوی باشد و داروها را به درستی مصرف کنند، نتایج مناسبی دریافت می کنند.

زمانی که درمان دارویی پاسخگو نباشد، چاره ای جز انجام عصب کشی و درمان مجدد کانال ریشه وجود ندارد. در صورتی که برای باز کردن حفره کانال نیاز به برداشتن کامل مواد پر کننده دندان نباشد، این احتمال وجود دارد که بدون آسیب وارد کردن به روکش دندان، عصب کشی مجدد توسط متخصص صورت بگیرد.

در مواردی که نیاز به دسترسی بیشتر باشد، روکش دندان برداشته می شود و یا تخریب می گردد.

در مواردی که دندان به صورت مکرر عفونت کند و عصب کشی مجدد نیز چاره درمان نباشد، کشیدن دندان انجام می شود.

مراحل قرار دادن روکش روی دندان عصب کشی شده

فرآیند درمانی اولیه و قرار دادن روکش روی دندان عصب کشی خود نیاز به دقت بالایی دارد و یکی از دلایلی که دندان عصب کشی شده مجدد عفونت می کند و با وجود روکش نیاز به عصب کشی وجود دارد، عدم اجرای صحیح روکش دندان می باشد. برای اجرای صحیح و استاندارد روکش دندان باید مراحل زیر را طی شود:

۱- قالب گیری: بعد از اینکه روند عصب کشی تکمیل شد و کانال ریشه به صورت کامل آب بندی و پر شد، برای ساخت روکش، قالب گیری انجام می شود. در زمان قالب گیری ممکن است نیاز به انجام برش یا ایجاد اصلاحاتی روی دندان باشد. قالب تهیه شده به آزمایشگاه می رود و روکش مورد نظر ساخته می شود. دقت بالا در قالب گیری کمک می کند روکش کامل روی دندان بنشیند و منافذی روی آن برای ورود باکتری وجود نداشته باشد.

۲- چسباندن روکش: روکش آماده شده، از نظر سایز و رنگ منطبق با شرایط دهانی بیمار تهیه شده است. حالا باید با چسب مخصوص این روکش بر روی تاج دندان ترمیم شده کاملا چسبانده شود. روکش در جهت درست و با دقت بالا باید قرار داده شود تا عملکرد مناسب ارائه کند وگرنه هرگونه خطا و عدم تناسب باعث ایجاد مشکل و خرابی روکش و دندان می شود.

آیا عصب کشی روکش دندان را خراب می کند؟

باید معاینات بر روی دندان انجام شود و با توجه به سطح نیاز برای دسترسی به کانال ریشه تعیین شود که روکش خراب می شود یا نه. در مواردی که سطح دسترسی زیادی نیاز نیست بدون برداشتن روکش درمان انجام می شود. در موارد دیگر روکش برداشته می شود و بعد از درمان مجدد قالب گیری و روکش گذاری صورت می گیرد.

چطور از عفونت دندان پس از روکش جلوگیری کنیم؟

برخی عوامل مربوط به شرایط دندان و فرآیند ترمیم است. عوامل دیگری نیز هستند که فرد با رعایت آنها می تواند از عفونت دندان روکش شده جلوگیری کند از جمله عدم خوردن خوراکی های سفت و سخت، رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم فشار دندان ها به هم، انجام معاینات دوره ای و …

نشانه عفونت و خرابی دندان روکش شده چیست؟

در کنار درد دندان که مرسوم ترین نشانه عفونت است، می توان علائم دیگری مانند آبسه دندان (علت های آبسه دندان عصب کشی شده)، بوی بد دهان، بد مزه شدن دهان، حساسیت به گرمی و سردی، تورم در لثه و … را نام برد.

آیا می توان دندان را دو بار عصب کشی کرد؟

تشخیص اینکه انجام عصب کشی مجدد برای دندان امکان پذیر است یا خیر، بعد از انجام معاینات توسط متخصص اعلام می شود. امکان عصب کشی مجدد برای همه دندان ها وجود ندارد و به عوامل و شرایط مختلف بستگی دارد.

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x