22095852 (21) 98+ 44051472 (21) 98+

بارها در مقالات متعدد توضیح دادیم که ما برای چسباندن شکستگی ها از چسب استفاده نمی کنیم و این چسب ها بسیار خطرناک بوده و زیست سازگار نیستند

حتما با یک متخصص گوش و حلق و بینی تماس بگیرید و ایین موضوع رو مطرح بفرمایید

با آرزوی سلامتی برای شما

درود به شما

همیشه به مراجعینم میگم که برای حفاظت از دندان ترمیم شدشون باید مرتب نخ دندان بکشند و از مسواک حتی برای یک روز غافل نشوند. اگر ترمیم شما با رعایت تمام قواعد و اصول ترمیم انجام گرفته باشد و شما هم مراعات کنید، مطمینا در طولانی مدت با مشکل خاصی روبرو نمیشوید.

ارادتمند

دکتر سپهریان

سلام به شما

آمالگام یکی از مواد ترمیمی قدیمی با نمایش دوام بسیار بالا در طولانی مدت بوده و هست. در واقع ترمیم دندان با آمالگام هنوز هم یکی از روشهای بسیار رایج درمان هست.

آمالگام از چه موادی تشکیل شده است؟

آمالگام دندان آلیاژی هست متشکل از مس، قلع، جیوه و روی

آیا آمالگام برای سلامتی ما مضر هست؟

آنچه که در ترمیم های آمالگام مورد بحث برای ایجاد خطر برای سلامتی افراد هست،بخار جیوه هست. طبق تحقیقات، میزان بخار جیوه تولید شده از آمالگام دندانی بعد از قرارگیری در دندان بعنوان ترمیم بسیار ناچیز هست. بخار جیوه در صورت تولید میتواند به ریه ها آسیب بزند. اما دوز این بخار جیوه به حدی پایین است که FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) َآن را حتی برای مادران باردار و یا شیرده ایمن اعلام کرده است. 

بنابراین به تبلیغات بر علیه یک ماده ترمیمی خاص توجه نکنیم. امروزه خود دندانپزشکان هم در بیشتر موارد تمایل به استفاده از کامپوزیت ها دارند. اما اگر در تعامل با دندانپزشکتان به نتیجه رسیدید که در یک مورد خاص بهتر هست که دندانتان را با آمالگام ترمیم کنید، خطری شما را تهدید نمی کند.

در هیچ مقاله ای ذکر نشده که چه تعداد آمالگام میتواند خطرناک باشد. بنابراین به قول شما این یک شایعه هست. اما در مجموع برداشتن آمالگام بدون علت مشخص میزان تولید بخار جیوه را بیشتر میکند. بنابراین تا برای ترمیم های قدیمی شما مشکلی من جمله پوسیدگی راجعه و ... تولید نشده، آنها را تعویض نکنیم.

ارادتمند

دکتر سپهریان

دندانپزشکی دنتیما

درود به شما

اصولا بعد از ترمیم، بدون تردید نیاز به یک پالیش خیلی عالی برای پایان دادن به کار درمان هست. پس باید دندانپزشک خودتون برای شما ترمیم دندانتان را پالیش کنند.

ارادتمند

دکتر سپهریان

دندانپزشکی دنتیما

درود به شما

با توجه به شرایط شیوع بالای ویروس کرونا، در این روزهای قرنطینه فقط محلی که پر کردگی دندان شما (کامپوزیت دندان شما) افتاده را تمیز نگه دارید، تا بعد از کنترل بیماری، به دندانپزشکتان مراجعه کنید تا پرکردگی را برایتان تعویض کند. به هیچ عنوان از چسب های صنعتی، در محیط دهانتان استفاده نکنید که میتوانند بسیار خطرآفرین باشند.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود به شما

واقعیت اینکه بدون معاینه کلینیکی و رادیوگرافیک ، من هم نمیتوانم کمک زیادی کنم.

اما با توجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا و تاکید بر اینکه فقط درمانهای اورژانسی میتوانند در این بازه انجام گیرند، توصیه هم نمی کنم برای این موضوع به مراکز دندانپزشکی مراجعه بفرمایید. اما به محض عادی شدن شرایط، جهت بررسی دندان مذکور، جهت بررسی بیشتر در خدمتتون هستیم.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود به شما

علت درد دندان بعد از پر کردن با کامپوزیت دندانی میتواند متفاوت باشد ، اما معمولا ناشی از انقباض ناشی از پلیمریزاسیون کامپوزیت هست.  (Polymerisation shrinkage) 

درمان درد پرکردن دندان با کامپوزیت هم معمولا تعویض پرکردگی (تعویض ترمیم) و استفاده از تکنیک لیرینگ برای پر کردن دندان هست.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

سلام به شما.

سوالتون خیلی کلی هست. قطعا بدون ویزیت حضوری و بررسی میزان تخریب دندانتان و یا وسعت پرکردگی آمالگامتان نمیتوان به قطع گفت که درمان چیست.

اما سوال شما جرقه خوبیست برای اینکه آیا میشود همه ترمیم های غیر همرنگ دندانم (پرکردگی های آمالگام ) رو با کامپوزیت (ترمیم همرنگ دندان) عوض کنم؟

در مواردی میتوانیم پرکردگی های آمالگام قدیمی را با کامپوزیت دندان جایگزین کنیم که پرکردگی ها سطحی باشند و یا بسیار در معرض دید باشند. بعبارتی در حدود خط لبخند بیمار باشد. البته که در مورد اخیر هم بعضا ( پرکردگی های آمالگام وسیع روی دندانهای درمان ریشه شده) مجبور به روکش کردن دندان هستیم.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود به شما 

دوست نازنینم! بدون تردید بدون ویزیت حضوری نمیتوانیم به شما کمک کنیم. باید ببینیم تکه شکسته شده دندان شما بوده، ترمیم دندان شما بوده و یا جرم دندان شما بوده است؟

خوشحال میشویم شما را از نزدیک ببینیم و با هم بهترین درمان را برای شما انتخاب کنیم.

ارادتمند 

دکتر سپهریان

  •