چسب روکش دندان، در صورت افتادن روکش دندان چه کنیم؟

سوال بیمار : سلام تقریبا یک هفته گذشته برای بوی بد دهان ناشی از دندان روکشدار کرسی فک پایینم به بیمارستان میلاد مراجعه کردم اما تیم پزشکی دندان عقل راست پایینم روکشید و برای روکش نوبت دیگری داده ؛ نوبت بعدی فرانرسیده که شاهد روکش دندان بودار کنده شد و آنرا نزد خودم نگه داشتم حالا باید چکار کنم؟ بعضی میگویند هنگام افتادن روکش دندان عصب کشی شده میتونی با چسب ١٢٣ بچسبانی آخه ممکنه؟ چسب دندان روکش مگر خاص نیست…؟

پاسخ دکتر سپهریان

با سلام و احترام و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی، علت بو گرفتن روکش اصولا پوسیدگی ثانویه و فعالیت باکتریهای بی هوازی در زیر روکش دندان است. بنابراین اگر دلیل افتادن روکش دندان شما این باشد، دیگر منطبق بر دندان شما نیست، بنابراین باید تعویض شود. ضمن اینکه به هیچ عنوان نباید از چسبهایی که برای چسباندن اشیا استفاده میشود و برای محیطهایی خارج از بدن انسان تعبیه شده اعم از چسب دوقلو، چسب ۱۲۳، چسب آهن و… را به عنوان چسب برای چسباندن روکش استفاده کرد. چرا که آنچه با عنوان چسب برای چسباندن روکش در دهان و بر روی دندانها استفاده میشود، مهمترین ویژگی اش زیست سازگاری است. به این معنا که در آزمایشات گوناگون بی خطر بودن آن کاملا به اثبات رسیده است. ضمن اینکه آنچه که روکش را در جای خود نگه میدارد، علاوه بر سمان (چسب دائمی روکش دندان) گیر خود روکش است. پس پیشنهاد میکنم، ابتدا دندانپزشک معتمدی بیابید و سپس کار را به او بسپارید و حتی یک لحظه به چسباندن روکش دندان با چسب قطره ای فکر هم نکنید.

…………………………………………………………………….. توضیحات تکمیلی ……………………………………………………………………………

علت افتادن روکش دندان

علت افتادن روکش دندان

علل مختلفی در شل شدن و افتادن روکش دندان تاثیر دارند که برخی از آن ها در زیر بررسی شده است:

  • پوسیدگی دندان زیر روکش: اگر دندان به درستی ترمیم نشود یا بهداشت آن به دقت رعایت نشود، باکتری ‌ها زیر روکش رشد می کنند و باعث پوسیدگی دندان می ‌شوند که افتادن روکش را همراه دارد.
  • استفاده از چسب نامناسب: استفاده از چسب روکش نامناسب توسط دندانپزشک می ‌تواند منجر به شل شدن و افتادن روکش دندان شود.
  • فشار مضاعف: فعالیت ‌هایی مانند جویدن غذاهای سفت یا چسبناک، ممکن است باعث شکستن یا شل شدن روکش دندان شود.
  • دندان‌ قروچه: فشار مداوم دندان ‌ها بر یکدیگر می ‌تواند منجر به ترک در چسب روکش ‌ها و در نهایت باعث افتادن آن ها شود.

با رعایت دستورالعمل ‌های دندانپزشک پس از نصب روکش و همچنین، مراقبت مناسب از بهداشت دهان و دندان، می ‌توانید از افتادن و شل شدن روکش دندان جلوگیری کنید.

اگر روکش دندان افتاد چکار کنیم؟

اگر روکش دندانتان افتاده است، آن را قورت ندهید و در صورت بلعیده شدن نگران نباشید، زیرا به صورت طبیعی از بدن خارج خواهد شد.

در صورت افتادن روکش، بهترین راه حل این است که حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان را از لحاظ سلامت بررسی کند و راهکار مناسبی برای ترمیم و تعویض روکش دندان پیدا کند. اگر دندان پوسیده است، نیاز به عکس رادیوگرافی دارید تا ببینید آیا امکان چسباندن مجدد روکش وجود دارد یا نه؟

همچنین، هنگامی که تاج یا روکش دندانتان افتاد، بهتر است از غذاهایی که نیاز به جویدن دارند و سخت هستند، استفاده نکنید. در این حالت، انتخاب مواد غذایی نرم و مایع می‌ تواند کمک کند تا از درد یا آسیب بیشتر به دندان جلوگیری کنید. علاوه براین، شاید متوجه شوید که مصرف غذاهای گرم یا سرد می ‌تواند منجر به افزایش درد و حساسیت دندان شود. بنابراین، اجتناب از مصرف این نوع غذاها تا زمان مراجعه به دندانپزشک می‌ تواند مفید باشد.

چگونه روکش دندان را بچسبانیم؟

چگونه روکش دندان را بچسبانیم

برای چسباندن روکش دندان ابتدا به داروخانه مراجعه کنید و چسب روکش دندان موقت تهیه نمایید. سپس با دقت و طبق دستورالعمل موجود در بسته بندی، روکش را به دندان بچسبانید. اما باید توجه داشته باشید که این کار اصولا باید توسط دندانپزشک انجام شود تا اطمینان حاصل شود که روکش به درستی نصب شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

بنابراین، هنگامی که روکش دندانتان جدا شده یا افتاده است، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت زیر روکش را بررسی کند. دندانپزشک پس از بررسی علت افتادن روکش، آن را به درستی می چسباند یا در صورت نیاز درمان های دیگر را انجام می دهد تا از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کند.

چگونه چسب دندان بسازیم؟

روش‌ های خانگی برای ساخت چسب روکش دندان، مانند استفاده از ترکیب‌ هایی از انرژی آدامس کارایا یا پودر صمغ کتیرا ممکن است از لحاظ کیفیت و اثربخشی مشکلاتی را برای دهان و دندان فرد به همراه داشته باشند. بنابراین، استفاده از چسب روکش دندان‌ ساختگی یا خانگی هیچگاه توصیه نمی ‌شود. بلکه، به منظور حفظ سلامت دهان و دندان، توصیه می ‌شود که چسب روکش دندان مناسب را از داروخانه ‌ها و فروشگاه ‌های معتبر و مورد اعتماد تهیه کنید. زیرا، استفاده از محصولات معتبر و استاندارد به عنوان یک اقدام پیشگیرانه و حفاظتی برای حفظ سلامت دهان و دندان، امری بسیار حیاتی و ضروری است.

عوارض استفاده از چسب قطره ای (چسب دوقلو، چسب آهن و …) برای چسباندن روکش دندان

 استفاده از چسب دوقلو، چسب آهن و چسب های مشابه آن برای چسباندن روکش دندان اصلا توصیه نمی ‌شود و هرگز خودسرانه از این نوع چسب ها برای روکش دندان استفاده نکنید. زیرا، این نوع چسب ها دارای ترکیباتی است که برای استفاده در روکش های دندان مناسب نیستند و ممکن است عوارض و حساسیت‌ های جدی ایجاد کنند.

لذا اگر روکش دندان به هر دلیلی جدا شود یا آسیب دیده است، باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید و از راهنمایی و مشاوره او بهره مند شوید. این اقدام نه تنها به بهبود وضعیت دندان ‌ها کمک می ‌کند، بلکه از وقوع مشکلات بیشتر نیز جلوگیری می ‌کند.

هزینه چسباندن روکش دندان

در صورت شل شدن یا افتادن روکش دندان، متخصص دندانپزشکی ابتدا وضعیت دندان را بررسی می ‌کند تا ببیند آیا روکش قبلی هنوز قابل استفاده است یا نیاز به تعویض دارد. در صورت لزوم، چسباندن مجدد روکش دندان با هزینه بسیار کمی صورت می‌ گیرد و گاهی به صورت رایگان توسط متخصص دندانپزشکی انجام می ‌شود. این امر به دندان ‌ها اجازه می ‌دهد تا به حالت اولیه خود بازگردند و از زیبایی و عملکرد بهتری برخوردار شوند.

پس به طور خلاصه:

  • علت افتادن روکش دندان : پوسیدگی ثانویه و فعالیت باکتری های بیهوازی در زیر روکش از مهمترین دلایل افتادن روکش دندان است
  • اگر روکش دندان افتاد چکار کنیم: سعی کنید قبل از بلعیدن روکش دندان آن را از دهان خارج کنید. البته اگر آن را بلعیدید هم جای نگرانی نیست و دفع میشود. برای بررسی وضعیت دندان و چسباندن روکش حتما به دندانپزشک معتمدتان مراجعه کنید.
  • چگونه روکش دندان را بچسبانیم: چسب دندانپزشکی در حقیقت سمان مخصوصی است که برای محیط دهانی بیضرر است. پس حتما از دندانپزشک خود بخواهید تا پس از بررسی وضعیت زیر روکش و یافتن عامل افتادن آن و برطرف کردن علت آن را برای شما بچسباند.
  • چگونه چسب دندان بسازیم: در حقیقت چیزی به نام چسب موقت روکش دندان وجود ندارد تا بتوان آن را ساخت. پس اگر روکش دندان بیفتد باید به دندان پزشک مراجعه کنیم.
  • هزینه چسباندن روکش دندان: در حقیقت دندانپزشک شما ابتدا وضعیت دندان را بررسی میکند تا ببیند آیا روکش قبلی همچنان قابل استفاده هست یا خیر. اگر قابل استفاده بود بدون هزینه یا با هزینه ای اندک در حدود ۷۰ هزار تومان برای شما میچسباند.

سوالات متداول درباره چسباندن روکش دندان

آیا میشود روکش دندان را در آورد ، دندان زیر آن را درست کرد و دوباره همان روکش را چسباند؟

آیا میشود روکش دندانی که افتاده را با چسب دندان مصنوعی چسباند؟

آیا میشود روکش دندانی که افتاده را دوباره استفاده کرد و چسباند؟

از چسبهای دیگر میتوانیم به جای چسب روکش دندان استفاده کنیم؟

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x