عصب کشی دندان لمینت شده چگونه انجام می شود

سوال بیمار: سلام خانم دکتر آیا می شود دندانی که لمینت شده را بدون این که لمینت آسیب ببیند عصب کشی کرد؟

پاسخ دکتر سپهریان: سلام به شما

بله دوست عزیز، در واقع لمنیت دندان هیچ محدودیتی برای درمان های دندانی ایجاد نمی کند اعم از ترمیم دندان لمینیت شده و یا عصب کشی دندان مذکور.

دندانی که لمینت میشود فقط سطح بیرونی (سطح لبیال) آن پوشید می شود. بخشی از دندان که ما جهت دسترسی به عصب دندان به آن احتیاج داریم درست در سطح کامی یا زبانی دندان قرار گرفته که کاملا توسط دندانپزشک قابل دستیابی است. در واقع در این بخش از دندان هیچ ماده ی پوشاننده ای وجود ندارد.

ارادتمند

دکتر سپهریان

……………………………………………………………… توضیحات بیشتر ………………………………………………………………

هزینه درمان های زیبایی مانند لمینت کردن، عدد متوسط و رو به بالایی می باشد. به همین خاطر نسبت به مشکلات بعد از آن نگرانی هایی وجود دارد. از جمله اینکه اگر فرد از لمینت دندان برای زیبایی استفاده کند، در صورت بروز مشکل می تواند دندان لمینت شده را عصب کشی کند؟ این عصب کشی سبب خرابی لمینت می شود یا بدون آسیب زدن به آن قابل انجام است؟ اگر با دندان لمینت شده برای عصب کشی اقدام شود، آیا عصب کشی به طور کامل انجام می شود و عوارض بعدی مانند درد به همراه نخواهد داشت؟ در این مطلب به صورت جامع بررسی می کنیم که عصب کشی دندان لمینت شده امکان پذیر هست یا خیر؟ و اگر قابل انجام باشد، فرآیند عصب کشی آن به چه شکل است؟

آیا می توان دندان لمینت شده را عصب کشی کرد؟

عصب کشی دندان لمینت شده چگونه است؟

طی فرآیند لمینت، یک لایه سرامیکی یا مواد دیگر بر روی دیواره بیرونی دندان کشیده می شود تا نمای ظاهری آن را زیبا و درخشان کند. این لایه فقط دیواره روبرویی دندان را می پوشاند و سطح بالایی دندان را محدود نمی کند. پس اگر یک دندان دچار آسیب، خرابی، عفونت و … شود، متخصص عصب کشی به سطح بالایی دسترسی دارد و می تواند فرآیند عصب کشی را برای دندان لمینت شده به طور کامل انجام دهد. حالا می توان گفت نگرانی در مورد دندان های لمینت شده وجود ندارد و محدودیتی برای درمان های بعدی ایجاد نمی کند. هرچند مراجعه به بهترین متخصص عصب کشی در مورد دندان های لمینت شده بسیار اهمیت دارد.

انواع عصب کشی کردن دندان لمینت شده

عصب کشی دندان لمینت شده به دو روش انجام می شود. یکی بدون برداشتن لمینت و دومی با برداشتن لمینت.

زمانی که دیواره دندان سالم باشد و دچار شکستگی، خرابی و عفونت نشده باشد و مشکل محدود به ریشه دندان باشد، بدون نیاز به برداشتن یا حذف لمینت، فرآیند عصب کشی از سطح بالایی دندان انجام می شود. هیچگونه آسیبی به مینای دندان و دیواره ها وارد نمی شود و برای لمینت نیز مشکلی بوجود نمی آید.

در نوع دوم، تاج و دیواره دندان به طور اساسی تحت تاثیر خرابی، پوسیدگی و شکستگی قرار دارد. معمولا در این مدل خرابی دندان اطراف آن سیاه می شود و قسمت های باقی مانده نیز فاقد استحکام هستند. متخصص عصب کشی برای انجام درمان لمینت را حذف می کند و تمام مراحل درمانی شامل عصب کشی، پر کردن و روکش گذاری را اتمام می کند. در نهایت برای دندان لمینت به صورت مجدد اجرا می شود.

آیا عصب کشی به لمینت آسیب می ‌زند؟

اینکه لمینت دندان تحت آسیب قرار بگیرد یا نه، به شرایط و وضعیت دندان خراب شده بستگی دارد و تا معاینات به صورت کامل انجام نشود، نمی توان در مورد حذف لمینت یا باقی ماندن آن نظر قاطعی بیان کرد. در مواردی که از روش اول عصب کشی انجام شود و نقطه هدف فقط ریشه دندان باشد، آسیبی به لمینت وارد نمی شود و در مواردی که دیواره های دندان خراب و پوسیده است، لمینت موجود باید حذف شود و بعد از درمان دندان مجدد لمینت گذاری صورت بگیرد.

عصب کشی دندان لمینت شده چطور انجام می شود؟

عصب کشی دندان لمینت شده چگونه انجام می شود؟

اگر دندان عفونت کرده و خراب در نواحی جلویی دهان باشد، متخصص می تواند بدون برداشتن لمینت از فضای فوقانی دندان درمان را انجام دهد و بعد از عصب کشی، دندان را پر کند. اما اگر لمینت مانع دسترسی مناسب به فضای داخلی دندان باشد، نیاز است که لایه لمینت برداشته شود، عصب کشی و پر کردن دندان صورت بگیرد و در نهایت لمینت مربوط به دندان عصب کشی شده مجدد اجرا شود.

از نظر فرآیند عصب کشی تفاوتی در نحوه انجام بین دندان لمینت شده و دندان معمولی وجود ندارد. تنها نکته ای که در عصب کشی دندان لمینت شده هست، دقت متخصص برای شروع عصب کشی و یافتن مسیری برای ورود تجهیزات به داخل دندان بدون آسیب وارد کردن به لمینت می باشد. زمانی که توانست به ریشه دندان دسترسی پیدا کند، عصب کشی را به طور کامل انجام می دهد و ترمیم دندان را به انتها می رساند.

دندان پر شده معمولا دارای سطح سیاه رنگی می شود که اگر در کنار دندان لمینت قرار بگیرد می تواند به مقدار زیادی جلب توجه کند. به همین خاطر برای دندان های لمینت شده بعد از پر کردن از روکش استفاده می شود.

چگونه می ‌توانم از درد پس از عصب کشی دندان لمینت شده جلوگیری کنم؟

درد بعد از عصب کشی یک امر رایج می باشد و نمی توان منشا آن را لمینت اطراف دندان عصب کشی شده دانست. با کمک یک سری راه کار های مراقبتی و دارویی می توانید درد را به مقدار زیادی کاهش دهید. برخی از مهمترین روش ها برای کاهش درد عصب کشی دندان لمینت شده عبارتند از :

۱- مصرف مسکن: تحت نظر متخصص دندانپزشکی می توانید از داروهای تجویز شده مانند انواع مسکن ها برای تسکین درد استفاده کنید. این مسکن ها که از خانواده استامینوفن، ایبوپروفن و … می باشند به مقدار قابل توجهی درد را کاهش می دهند تا دوره نقاهت بعد از عصب کشی طی شود.

۲- رعایت بهداشت دهان: با کمک نخ دندان و مسواک می توان به کاهش درد موجود در دهان تا حدودی غلبه کرد. عدم رعایت بهداشت می تواند به افزایش عفونت و در نتیجه تشدید درد منجر گردد.

۳- کمپرس یخ: قرار دادن کمپرس یخ در کنار صورت التهاب ناشی از عصب کشی را کم می کند و سرعت بهبودی را افزایش می دهد. خوبی این روش این است که هیچ عارضه و خطری را به همراه ندارد.

۴- سایر درمان ها: در کنار موارد گفته شده، درمان های گیاهی، دمنوش ها، خنثی کننده حساسیت دندان و … نیز کمک زیادی در زمینه کاهش درد ناشی از عصب کشی دندان لمینت شده به فرد می کنند.

در صورتی که درد بعد از دو الی سه روز کاهشی نشد و حتی مقدار آن افزایش یافت، نیاز است که سریعا به متخصص مراجعه کنید و تحت معاینات دندانپزشکی قرار بگیرید.

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان لمینت شده

برای طی کردن دوره نقاهت بعد از عصب کشی  دندان لمینت شده باید نکات مهمی را رعایت کنید تا علاوه بر اینکه فرآیند بهبودی را سرعت می بخشید، مانع ایجاد مشکلاتی از جمله عفونت و حساسیت در ناحیه لثه و دندان شوید. مهمترین مراقبت ها عبارتند از:

۱- مصرف به موقع و کامل داروهای تجویز شده: متخصص با توجه به شرایط فرد دارو تجویز می کند و نباید اقدام به خود درمانی نمایید یا اینکه در مصرف داروهای تجویز شده سهل انگاری کنید.

۲- رعایت کامل بهداشت دهان و دندان ها: این بهداشت شامل مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان می شود.

۳- عدم مصرف نوشیدنی ها و غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد: تغییرات دمایی در روز های اولیه بعد از درمان باعث ایجاد التهاب می شود و میزان درد را در ناحیه عصب کشی شده افزایش می دهد.

۴- عدم مصرف خوراکی های سفت و چسبناک: توصیه می شود که غذا، میوه و خوراکی های سخت و سفت را نخورید و از استفاده شکلات های چسبنده خود داری کنید. رعایت این نکات به مدت یک هفته الی ده روز بسیار کمک کننده است.

۵- اجتناب از نوشیدنی های گاز دار و با قند بالا: خوراکی ها و نوشیدنی های بسیار شیرین و گاز دار میزان چسبندگی بالاتری به منافذ و سطوح دهان و دندان دارند و با باقی ماندن در این نواحی سبب ایجاد محیط اسیدی و در نتیجه افزایش التهاب، عفونت و حساسیت می شوند.

سیستم تغذیه، سلامتی و حساسیت افراد نیز متفاوت است و باید برنامه غذایی سالم را در مدت نقاهت بیماری رعایت کنند.

آیا می توانم بعد از عصب کشی دندان لمینت شده غذا بخورم؟

با رعایت یک بازه زمانی حدود ۶ ساعت بعد از عصب کشی، دیگر محدودیتی برای خوردن و آشامیدن وجود ندارد. تنها نکته مهم، نوع مواد خوراکی و نوشیدنی است که باید در این دوره مصرف کنید. نکات مراقبتی بعد از عصب کشی به ما گوش زد می کند که از مصرف هرگونه خوراکی سفت و سخت، چسبناک، نوشیدنی های گاز دار، شکلات ها و مواردی از این دست خود داری نماییم. به دمای خوراکی، غذا و نوشیدنی نیز باید توجه کرد. بهتر است در دماهای ولرم و معمولی استفاده شوند. چای داغ، نوشابه خنک و … مشکلاتی را به همراه خواهند داشت.

هزینه عصب کشی دندان لمینت شده

هزینه خدمات دندانپزشکی به صورت مشخص و واحد نیست بلکه در یک محدوده قیمتی قرار می گیرند. چرا که در هزینه نهایی عوامل و شرایط مختلفی دخیل هستند. توانایی متخصص، محل کلینیک، نیاز به برداشتن لمینت باشد یا نه، نیاز به اجرای مجدد لمینت باشد؟ دندان هدف کدام یک از دندان های فرد و در کدام فک باشد، بعد از پرکردن درخواست روکش داشته باشید یا نه و مواردی از این دست هزینه نهایی را مشخص می کنند. با مراجعه به بهترین متخصص عصب کشی دندان لمینت شده، می توانید اطلاعات کامل در زمینه درمان، طول درمان و هزینه درمان دریافت کنید.

آیا عصب کشی دندان لمینت شده دردناک است؟

درد ایجاد شده در زمان عصب کشی دندان به لایه لمینت ارتباطی ندارد و تنها بخاطر فرآیند درمانی است که بر روی عصب ها و ریشه دندان در حال رخ دادن می باشد. در خیلی موارد ریشه و عصب دندان دچار عفونت است و میزان درد بیشتر و بیشتر می شود. این درد برای افراد با لمینت و بدون لمینت به یک اندازه می باشد.

کمتر شدن ماندگاری لمینت پس از عصب کشی

برای قرار دادن لایه لمینت بر روی دندان، مقداری از سطح دندان تحت تراشیدن قرار می گیرد. این مقدار تراش در اوایل که لمینت گذاری مورد استقبال گرفته بود بیشتر بود، اما در حال حاضر با توجه به تجهیزات و افزایش دانش و کیفیت مواد مورد استفاده میزان تراش دندان به کمترین مقدار خود رسیده است. این مقدار تراش تا حد کمی کیفیت، استحکام و مقاومت دندان را کاهش می دهد و سبب می شود نسبت به دندان طبیعی آسیب پذیر تر باشد. اما در ماندگاری لمینت بر روی دندان بعد از عصب کشی و قبل از آن تفاوتی وجود ندارد. اگر مراقبت از بهداشت دهان و دندان و همچنین برنامه غذایی به درستی صورت بگیرد، مشکلی در طول عمر لمینت بوجود نخواهد آمد.

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x