رنگ زرد دندانها ، علل و درمان

سلام خانم دکتر در مورد مشکل رنگ دندان هام سوال داشتم..رژیم غذایی بدی ندارم…کلسیم کما بیش میرسونم به بدنم نه هروز ولی دو سه بار در هفته شیر میخورم…نوشابه وچای اصلا نمیخورم..نخ میکشم.. ولی همه دندان هام رنگشون زرده و با مسواک و تعویض خمیر دندان حل نمیشه.. وقتی با دقت نگاه میکنم به دندان های جلویی ام عاج داخلش را میبینم..یعنی نسبتا شیشه ای هم شده…البته حساسیتی به گرما و سرما ندارند همه به تمسخر میگن سیگاری هستی…در حالی که من لب به سیگار نزدم… از بلیچینگ و جرم گیری هم میترسم…چون الان که نسبتا شیشه ایه …وای به حال بعد از انجام چنین کارایی… دندان هام سالمه نمیخوام تراش بخوره….واسه روکش… آیا روکشی هست که تراش نخواد…آیا وضعیت من آنقدر بحرانی هست که برم سراغ روکش…چه روکش با تراش چه روکش پوست پیازی و نازک چسبی… لطفا راهنمایی فرمایید…چطور لبخند زیبا و بلاخص سفید داشته باشم… (۲۵ سالمه/۱۷۵ قدم ؛گفتم شاید لازم باشه)

درود بر شما دوست گرامی

ضمن پوزش فراوان از تاخیر در پاسخگویی به شما، در پاسخ به سوال مبسوط شما باید ازعلل تغییر رنگ زرد دندانها بگویم:

۱. خوراکیها و نوشیدنیهای رنگی : چای ، قهوه ، شراب قرمز و حتی میوه های رنگی

۲. دخانیات : سیگار و قلیون

۳. بهداشت ضعیف دهان و دندان که منجر به تجمع پلاک و مستعد شدن دندان به تغییر رنگ میشود.

۴. بیماریها: بعضی بیماریها باعث تغییر ساختار مینا و یا عاج دندان و تغییر رنگ آنها میشوند مثل رادیوتراپی و شیمی درمانی در سر و گردن.بعضی عفونتها در دوران بارداری هم میتواند باعث تغییر رنگ دندانهای کودک شود.

۵. بعضی داروها : بعضی دهانشویه ها، آنتی هیستامینها ، آنتی بیوتیکها و بعضی داروهای فشار خون

۶. افزایش سن : با بالا رفتن سن به مرور ضخامت مینا کم شده و عاج زیرین بیشتر پیدا میشود.

۷. ژنتیک : بعضی افراد به صورت ژنتیکی مینای دندان ضخیم تر و روشنتری دارند .( به نظر میرسد مشکل شما بیشتر همین باشد که ضخامت مینای کمی دارید )

۸. عوامل اکتسابی مثل فلوراید زیاد در آب و…..

۹. تروما به دندان: ضربه های فیزیکی که ممکن است به دندان وارد شده باشند.

و اما به نظر میرسد درمان بد رنگی دندان شما ، ونیر کامپوزیت ( لمینت کامپوزیتی دندان ) هست. چرا که تراش نمیخواهد و ضمنا ظاهر شکیل و زیبایی به دندانهای شما میبخشد، البته به شرطی که درست و اصولی کار شود. بلیچینگ درمان خوبیست و به دندانها آسیب نمیرساند ولی در مورد خاص شما چندان پاسخگو نیست.

مسواک و خمیردندان به هم کمک میکنند تا پلاکهای دندانی از روی دندانهای شما برداشته شوند ولی کمکی به سفیدتر کردن دندانها نمیکند بنابراین اکیدا از استفاده از مسواکهای زبر و یا محکم مسواک زدن به دندانها به قصد سفید کردن آنها خودداری کنید.

روکش درمان پیشنهادی برای شما نیست. بهترین ، سریعترین و ارزانترین راه حل ونیر کردن دندانهای شماست.

برای راهنمایی بیشتر خوشحال میشوم شما را از نزدیک ببینم و با معاینه حضوری کمک بهتری به شما کنم.

ارادتمند

دکتر سپهریان

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x