اگر بعد از عصب کشی،دندان لق شود ،به مرور زمان درست می شود؟

سوال بیمار : با سلام. من دندون ۵ رو اول عصب کشی و بعد ترمیم کردم. اما الان کمی ضعیف و لق شده. آیا درست میشه یا همینطور لق باقی میمونه؟

پاسخ دکتر سپهریان :

سلام برشما

دوست عزیز لقی دندان ،بلافاصله بعد از عصب کشی اتفاق عجیبی نیست .اما اگر بعد از مدتی از زمان عصب کشی شما گذشته، باید علت بررسی شود.

ارادتمند

 ………………………………………………………………………….. مطالب تکمیلی …………………………………………………………………………

علت لق شدن دندان ها چیست؟

وقتی کودک هستید و دندان شیری لق می‌شود، ممکن است برایتان هیجان‌انگیز و حتی خوشحال‌کننده باشد. اما زمانی که بزرگ شدید و دندانی لق می‌شود، وضعیت نگران‌کننده می‌شود! لق شدن دندان‌ها، مشکلی شایع در زمینه بهداشت دهان و دندان است که می‌تواند بر روی کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد.

دندان‌های دائمی همانطور که از اسمشان پیداست باید دائمی باقی بمانند. پس چه چیزی باعث می‌شود دندا‌های دائمی لق بشوند؟ آیا راهی برای جلوگیری از افتادن دندان لق شده وجود دارد؟

این مشکل ممکن است به صورت طبیعی در فرایند رشد دندان‌های شیری در کودکان رخ دهد، اما در بزرگسالان معمولاً ناشی از عوامل مختلفی است. در ادامه این مطلب علت لق شدن دندان ها در کودکان و بزرگسالان را بررسی خواهیم کرد.

دلایل لق شدن دندان دائمی

دلایل لق شدن دندان

چه چیزی می‌تواند باعث لق شدن دندان‌های دائمی شود؟ به‌طور کلی، دندان‌ها بدون دلیل لق نمی‌شوند. عوامل داخلی و خارجی زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث لق شدن دندان‌های شما شود. در ادامه علت لق شدن دندان ها را بررسی خواهیم کرد.

۱. صدمات

یکی از رایج‌ترین عوامل شل شدن دندان‌های بزرگسال، صدمات دهانی ناشی از سقوط، صدمات ورزشی یا حوادث دیگر است. بعضی از این صدمات ممکن است به تدریج خودبخود بهبود یابند، اما مهم است که بلافاصله به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا مطئن شوید که ریشه دندان و لثه‌های اطراف آن آسیب ندیده‌اند.

۲. بیماری لثه

اگر دندان شما بدون هیچ دلیلی لق شده باشد، احتمالا بیماری لثه باعث آن شده است. پریودنتیتیس یک عفونت باکتریایی است که باعث فرسایش لثه‌ها، بافت نرم و استخوان‌های اطراف دندان‌های می‌شود. پیشرفت این بیماری می‌تواند باعث لق شدن دندان‌های دائمی شما بشود. موارد زیر از دیگر علائم پیشرفت بیماری لثه هستند:

  • بوی بد دهان
  • خونریزی لثه‌ها هنگام نخ دندان کشیدن
  • لثه‌های ورم کردن و حساس به لمس

۳. استرس و فشار روانی

تا به‌حال شده که هنگام استرس دندان‌هایتان را روی هم فشار دهید؟ دندان قروچه یا فشار دادن دندان‌ها بر روی هم باعث لق شدن آنها در طول زمان شود. بسیار از افراد شب‌ها بدون اینکه متوجه شوند دندان قروچه می‌کنند.

۴. بارداری و یائسگی

تغیررات هورمونی در دوران بارداری و یائسگی نیز میتواند بر سلامت دندانی شما تاثیر بگذارد و علت لق شدن دندان ها باشد. سطوح بالای استروژن و پروژسترون در طول بارداری می‌تواند شل شدن پیوند‌ها و استخوان‌های فک شما شوند، اما نیازی به نگرانی نیست چراکه این تغییرات موقتی است.

در دوران یائسگی نیز، بدن واکنشی معکوس دارد. یعنی بدن استروژن کمتری تولید می‌کند که می‌تواند منجر به از دست دادن چگالی استخوان شود. با ضعیف شدن استخوان فک، خطر لق شدن دندان‌ها بیشتر می‌شود.

لق شدن دندان بارداری و یائسگی

۵. عوارض دارویی

اگر هنوز هم نمی‌دانید علت لق شدن دندان ها چیست، ممکن است داروهای مصرفی شما باعث این وضعیت شوند. احتمالاً شنیده‌اید که کلسیم برای داشتن استخوان‌هایی قوی مهم است، اما برای دندان‌های قوی و سالم نیز مهم است.

برخی از داروها، از جمله داروهای ضدتشنج مانند فنیتوئین (Dilantin) ممکن است باعث کاهش جذب کلسیم توسط بدن شود. زمانی که این داروها به طور منظم در طول مدت زمان طولانی مصرف می‌شوند، می‌توانند باعث ضعیف شدن و لق شدن دندان‌ها شوند.

بسیاری از داروهای رایج، مانند ضد‌قارچ‌ها، ضدافسردگی‌ها و ضد درد‌ها، باعث خشکی دهان می‌شوند که می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد. حتی اگر داروهای شما عامل لق شدن دندان‌های دائمی باشد، داروها را بدون مشاوره با پزشک خود متوقف نکنید.

۶. ابتلا به بیماری های زمینه‌ای

برخی از بیماری های زمینه‌ای نیز می تواند علت لق شدن دندان ها و بیماری های لثه باشد. اما چه بیماری هایی؟

  • اچ آی وی HIV
  • سرطان
  • التهاب مفاصل
  • دیابت
  • پوکی استخوان

موارد فوق می‌تواند علت لق شدن دندان در بزرگسالی باشد. در ادامه با راه‌های پیشگیری از لق شدن دندان آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: آیا جرم گیری به دندان ها آسیب میزند؟

راه های پیشگیری از لق شدن دندان

برای جلوگیری و متوقف کردن لق شدن دندان ها، باید به مراقبت دقیق از دهانتان توجه کنید. پلاکی که از دندان‌ها و لثه‌هایتان پاک نشود می‌تواند باعث التهاب لثه و لق شدن دندان‌ها شود.

جلوگیری از جمع شدن پلاک:

  • روزانه یکبار از نخ دندان استفاده کنید.
  • دندان‌هایتان را دو بار در روز بشویید.
  • دندان‌ها و لثه‌هایتان را خیلی محکم نمالید؛ فشار زیاد ممکن است لقی دندان را بدتر کند.
  • از سیگار کشیدن پرهیز کنید.
  • به طور منظم به دندان‌پزشک مراجعه کرده و دندان‌ها را تمیز کنید
  • در هنگام ورزش، در حین ورزش، از یک محافظ دهان مناسب استفاده کنید.
  • اگر شب‌ها مشکل دندان‌قروچه دارید، از یک محافظ دندان‌قروچه استفاده کنید.
  • از پزشک سوال کنید و در مورد مصرف کلسیم و ویتامین D برای پیشگیری از استئوپروزیس اطلاعات بیشتری کسب کنید.
  • دیابت را تحت کنترل نگه دارید، زیرا این بیماری یک عامل خطر برای بیماری لثه محسوب می‌شود.
  • به داروهایی که ممکن است بر روی دندان‌ها تأثیر بگذارند توجه کنید و در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید.

پس از تشخیص علت لق شدن دندان ها توسط پزشک، درمان می‌تواند آغاز شود. اگر شما دچار بیماری لثه هستید، ممکن است نیاز به جرمگیری و روت پلنینگ (Scaling and Root Planning) برای پاک کردن سطح دندان و زیر خط لثه داشته باشید. به هرحال بهتر است مرتبا به پزشک مراجعه کنید.

آیا دندان لق می‌تواند مجددا سفت شود؟

آیا دندان لق می‌تواند مجددا سفت شود؟

اگر دندان شما لق شده حتما برایتان سوال است می‌توان آن را نجات داد یا خیر؟! این امر به حالت‌های مختلفی بستگی دارد:

  • اگر علت لق شدن دندان ها بیمماری لثه است، ممکن است با بهبود بهداشت دهان و تمیزی منظم، دوباره سفت شود. برای درمان معمولاً جرمگیری و روت پلنینگ یک گزینه خوب است.
  • اگر دندانی به دلیل آسیب لق شده باشد، احتمالاً سفت نمی شود. بسته به شدت و نوع آسیب دندان، دندانپزشک شما ممکن است آن را برداشته و با ایمپلنت یا بریج دندان جایگزین کند.
  • اگر علت لق شدن دندان ها بارداری است، پس از پایان بارداری سفت می شود. با این وجود، برای تأیید علت، ایده خوبی است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • اگر دندانی به دلیل پوکی استخوان لق شده باشد، شما چند گزینه درمانی دارید. پیوند استخوان و پیوند لثه می تواند به بازسازی استخوان و بافت اطراف دندان کمک کند. پس از بازسازی، ایمپلنت های دندانی را می توان برای تقویت و ترمیم لبخند شما نصب کرد.
  • درصورتی‌که بزرگسال هستید، دندان لق ممکن است نشانه یک مشکل مهم‌تر باشد که باید آن را بررسی کنید. همین امروز یک قرار ملاقات برای بررسی دندان لق خود ترتیب دهید.

بیشتر بخوانید: نحوه درمان خانگی دندان درد

درمان های لق شدن دندان

روش‌های درمانی برای دندان‌های شل بزرگسالان به شرح زیر است:

  • درمان‌های غیرجراحی

اگر علت لق شدن دندان ها بهداشت نامناسب یا بیماری لثه باشد، دندانپزشک شما ممکن است سعی کند از طریق تمیز کردن عمیق دندان و خط لثه، دندان را نجات دهد.

  1. آتل زدن: یک روش موقت برای محکم کردن دندان لق به دندان‌های اطراف.
  2. تمیز کردن عمیق: حذف عفونتی که به لثه گسترش یافته و باعث کشیده شدن لثه‌ها شده است.

پس از رفع عفونت، به احتمال زیاد  لثه ها در اطراف دندان بهبود یافته و سفت شوند.

  • درمان‌های جراحی

این روش بازسازی هدایت شده بافت (GTR) نام دارد. در این روش با استفاده از غشاء های حائل، ساختارهای دهانی از بین رفته مانند استخوان و پیوندهای مربوط به دهان که بر اثر پریودنتیت از بین رفته، بازسازی می‌شود.

  1. پیوند بافت و استخوان: قرار دادن استخوان مصنوعی یا طبیعی در اطراف ریشه ضعیف شده برای بازسازی استخوان جدید و بافت لثه.
  2. جراحی فلپ: حذف جرم جمع شده در جیب‌های عمیق لثه که تمیز کردن را آسان تر می‌کند. در طول این روش، لثه فرد برای برداشتن جرم به عقب بلند می شود و به جای خود باز می گردد.  اگر همه چیز به خوبی پیش برود و این روش موفقیت آمیز باشد، لثه های شما در اطراف دندان شما قرار می گیرند.

درمان های خانگی لق شدن دندان

درمان های خانگی لق شدن دندان

تا این بخش با ها علت لق شدن دندان ها و درمان آن آشنا شدید. اما آیا می‌دانید چطور می‌توان به صورت خانگی این مشکل را کمتر کرد؟ در ادامه همراه ما باشید.

  1. برای کاهش التهاب مخلوط آب گرم و نمک غرغره کنید.
  2. آملا را به برنامه بهداشتی روزانه خود اضافه کنید. آملا حاوی مواد ضد التهابی و مفید برای تقویت بافت های پریودنتال و یک درمان خانگی طبیعی برای دندان های لق است. برای استفاده از آملا، یک قسمت از پودر آملا را با ۲ یا ۳ قسمت آب مخلوط کرده و خمیر را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. این روش را هر روز تکرار کنید و حداقل تا یک ساعت بعد، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
  3. عسل و زردچوبه به خواص ضد التهابی خود مشهور هستند. با مخلوط کردن پودر زردچوبه با یک قاشق چای خوری عسل خمیر ایجاد کرده و آن را در ناحیه اطراف دندان لق، قرار دهید. قبل از شستشو چند دقیقه آن را در جای خود بگذارید. این خمیر از نظر فیزیکی دندان شما را سفت نمی کند، می تواند به کاهش التهاب و ناراحتی کمک کند.
  4. ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه کمک‌کننده است. این ترکیب از مواد طبیعی در درمان لق شدن دندان موثر است. مقدار مساوی از هر دو جزء را مصرف کنید و به آرامی روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید. پس از آن، دهان را با آب تمیز بشویید.

**نکته:‌ این درمان های خانگی ممکن است تسکین موقتی ارائه دهند، اما راه حل های دائمی نیستند. در صورت لق شدن دندان بسیار مهم است که در اسرع وقت با دندانپزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: علت آفت دهان و آفت زبان

علت لق شدن دندان عصب کشی شده

پس از انجام عمل عصب کشی دندان ، ممکن است احساس کنید که دندان شما لق شده است. این احساس معمولاً ناشی از حساسیت در دندان پس از انجام عصب کشی است.

آیا می‌دانستید که این حساسیت نشان دهنده این است که عصب‌های شما هنوز کار می‌کنند؟ بله، دقیقاً همینطور است! این وضعیت ممکن است چند روز یا حتی چند هفته ادامه داشته باشد.برای کمک به کاهش این حساسیت، می‌توانید از روش‌های طبیعی مانند غرغره کردن با آب نمک استفاده کنید.

همچنین، در این مدت باید از خوردن مواد چسبنده و جویدن آدامس خودداری کنید تا احساس ناراحتی کمتری داشته باشید. اما اگر پس از مدت طولانی باز هم احساس کردید که دندان شما هنوز لق دارد، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا وضعیت را بررسی و راهکارهای درمانی مناسب را پیشنهاد دهد.

علت لق شدن دندان شیری کودکان

علت لق شدن دندان شیری کودکان

لق شدن دندان شیری کودکان معمولا به این معنی است که یک دندان دائمی درحال رشد کردن در زیر آن‌هاست. فک کودک شما تا سن ۴ سالگی به رشد خود ادامه می دهد و به دندان های دائمی اجازه می دهد تا لثه ها را بشکافند.

هنگامی که یک دندان دائمی جای دندان کودک را می‌گیرد، ریشه دندان کودک ضعیف شده و به تدریج لق می‌شود و در نهایت از دندان شیری می‌افتد.به طور طبیعی، علت لق شدن دندان ها در کودکان به رشد دندان‌های دائمی برمی‌گردد. اما ممکن است لق شدن زودرس دندان‌های شیری نیز اتفاق بیافتد.

اگر مشکوک هستید که علت لق شدن دندان کودک شما، رشد دندان‌های دائمی نیست، بهتر است با یک دندان‌پزشک کودکان تماس بگیرید تا به وضعیت دندان کودک شما بررسی کند و مطمئن شوید که شکستگی یا مشکل دیگری وجود ندارد.

علت لق شدن دندان دائمی کودکان

لق شدن دندان‌های شیری امری طبیعی است. اما وقتی دندان دائمی کودک لق می‌شود حتما شما را نگران می‌کند. این زمانی اتفاق می افتد که دندان تکیه گاه و حمایت خود را از دست داده و به آرامی از لثه و استخوان جدا می شود. اگر دندان دائمی لق شده باشد، کودک شما ممکن است هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، لق شدن دندان را احساس کند.

به طور کلی، لق شدن دندان دائمی به این معنی است که یک علت زمینه‌ای وجود دارد. این می تواند به دلیل بیماری پیشرفته لثه باشد، یعنی زمانی که یک عفونت باکتریایی به لثه، بافت و استخوان های اطراف حمله می کند. ضربه یا صدمه ناگهانی، دندان قروچه و نداشتن بهداشت دهان نیز می تواند علت لق شدن دندان ها در کودکان باشد.

علت لق شدن دندان پرکرده

وقتی یک دندان پرکرده شل می‌شود، این نشانه ای از وضعیتی جدی است که نباید نادیده گرفته شود. پرکننده‌های دندانی کارآیی مهمی در حفاظت از دندان‌های حساس شما دارند، اما وقتی یک دندان پرکرده شل می‌شود، این می‌تواند به مشکلات جدی‌تری مانند عفونت کانال ریشه، پوسیدگی زیر دندان و افزایش حساسیت منجر شود.

یکی از علل شایع شل شدن دندان پرکرده، ارتفاع نامناسب پرکننده است. اگر پرکننده دندان شما بیش از حد بالا باشد، هنگام جویدن یا قرار گرفتن تحت فشار، فشار بیش از حد به دندان پرکرده وارد می‌شود که باعث لق شدن آن می‌شود. اگر در هنگام جویدن احساس ناراحتی دارید یا احساس می‌کنید دندان پرکرده شما لق پیدا است، بهتر است برای تنظیم ارتفاع پرکننده به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

شل شدن دندان بعد از ارتودنسی

لق شدن دندان بعد از ارتودنسی

اگر دندان های شما بعد از ارتودنسی کمی لق شده‌اند، نگران نباشید. این طبیعی است! بریس های شما باید ابتدا فشار زیادی به دندان‌ها وارد کرده و آن‌ها را شل کنند تا دندان‌ها را در موقعیت مناسب قرار دهند. هنگامی که دندان های شما تغییر مکان داد، دیگر لق نخواهند بود.

پس نیازی به نگرانی نیست چرا که این لق بودن منجر به افتادن دندان‌ها نخواهد شد.

چه مدت طول می کشد تا دندان لق شده بهبود یابد؟

در صورتی که به درستی به دهان و دندان خود رسیدگی کنید، حدوداً دو هفته یا سه هفته طول می‌کشد تا دندان لق شده بهبود یابد. اما مدت زمان دقیق بهبودی ممکن است در هر فردی متفاوت باشد و بستگی به عوامل مختلفی از جمله علت لق شدن دندان ها داشته باشد.

به‌طور کلی، دندانپزشک شما پس از تشخیص و درمان می‌تواند زمان لازم برای بهبودی را به شما اعلام کند.

چسباندن دندان لق امکان پذیر است؟

بله، اما بستگی به علت لق شدن دندان ها دارد. اگر دندانی به علت بیماری لثه لق شده باشد، ممکن است با رعایت بهداشت دندان سفت شود.

همانطور که در بخش‌های قبلی گفتیم تمیز کردن عمیق با دندان با روش‌هایی مثل جرمگیری و روت پلنینگ معمولا بهترین گزینه درمانی است. در نهایت، این دندانپزشک شماست که بسته به شرایط دهان و دندانتان تعیین می‌کند که آیا می توان دندان لق شده را به حالت اول بازگرداند یا خیر.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که دندان شما لق می‌شود، این موضوع را نباید نادیده بگیرید. لق شدن دندان می‌تواند به دلیل مسائل مختلفی اتفاق بیافتد، از جمله ضربه‌های شدید یا ابتلا به بیماری‌های دهانی و لثه.

در هر صورت، برای بررسی علت لق شدن دندان ها، بهتر است به یک پزشک دندانپزشک مراجعه کنید تا اوضاع را ارزیابی کند. بدین ترتیب می‌تواند یک برنامه درمانی دقیق برای شما ترتیب دهد. حتی اگر مشکل اولیه به نظر خیلی جدی نیاید، بهتر است زودتر اقدام کنید تا از ایجاد مشکلات بزرگ‌تر جلوگیری کنید.

چسباندن دندان لق

سوالات متداول

  1. آیا ممکن است دندان دائمی لق شده دوباره سفت شود؟

دندان دائمی‌ای که لق شده است ممکن است بدون نیاز به جراحی دوباره سفت شود، اما اگر تا زمانی که به مرحله پیشرفته‌ای از لقی دندان رسیده است نادیده گرفته شود، بافت و استخوانی که دندان را پشتیبانی می کند، ضعیف می‌شود در این صورت ممکن است به درمان جدی تری نیاز داشته باشید.

  1. را‌ه‌های پیشگیری از لق شدن دندان چیست؟

به‌طور مرتب به پزشک مراجعه کنید. روزانه دوبار مسواک بزنید و نخ دندان را فراموش نکنید. دیابت را کنترل کنید. در صورت دندان قروجه از محافظ دندان استفاده کنید.

  1. علت لق شدن دندان ها چیست؟

صدمات، بیماری‌های لثه، استرس، بارداری و یائسگی، بعضی داروها و بیماری‌ها می‌توانند منجر به لق شدن دندان‌ها شوند.

بیشتر بخوانید: ماه رمضان ، روزه داری، مراقبت از دندان ها

  1. آیا لق شدن دندان بعد از ارتودنسی طبیعی است؟

لق شدن دندان بعد از ارتودنسی یک پدیده معمول است و به عنوان یک قسمت از فرایند تغییرات دندانی محسوب می‌شود. زمانی که دندان‌ها در جایگاه خود قرار بگیرند، تثبیت خواهند شد.

  1. چه بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند باعث لق شدن دندان بشوند؟

پوکی استخوان، اچ آی وی، دیابت، سرطان و التهاب مفاصل می‌توانند باعث لق شد.

کلام پایانی

لق شدن دندان ها یک مسئله شایع است که ممکن است برای افرادی از هر سنی و در هر مرحله‌ای اتفاق بیافتد. علت لق شدن دندان ها بسیار متنوع است، از جمله عوامل محیطی مانند ضربه و صدمه تا عوامل داخلی مانند بیماری های لثه و ناهنجاری های ساختاری. بهترین روش برای پیشگیری از لق شدن دندان‌ها، حفظ بهداشت دهان و ارائه مراقبت های دندانی منظم است.

همچنین، در صورت لق شدن دندان، مراجعه به دندانپزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ضروری است تا از ایجاد مشکلات جدی‌تر و افزایش خطرات سلامتی جلوگیری شود. با اقدامات مناسب و به موقع، می توان از لق شدن دندان ها جلوگیری کرده و از سلامت دهان و دندان ها بهره‌مند شد.

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فریبرز رضا
فریبرز رضا
2 ماه قبل

با سلام من سه هفته قبل دندان شماره ۲ چپ بالا را با لیزر روت کانال کردم و بعد پست و روکش کردم . ولی دندان کمی لق است ودر هنگام فشار آوردن روی آن اندکی درد می گیرددکتر میگوید مدتی زمان می برد تا ریشه سفت شود و لقی از بین برود درد هم بعد از مستحکم شدن ریشه از بین می رود . خوشحال می شوم نظر شما را داشته باشم .

دکتر بهاره سپهریان
دکتر بهاره سپهریان
2 ماه قبل

درود بر شما
این درد به دو علت امکان ایجاد آن وجود دارد : در پاره ای از موارد به اثر التهابی که حین درمان عصب کشی انتهای ریشه ایجاد میشه مقدار محدودی لقی ممکن است وجود داشته باشد. همانطور که پزشک شما فرمودند معمولا در حد چند هفته زمان میدهیم تا التهاب برطرف شود و سپس در صورت استمرار درد این مورد بررسی میشود.
علت دوم آن نیز ممکن است بلندی دندان باشد که با برخورد دندان های فک روبرو روی هم این درد شدید احساس میشود.

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x