آیا باید حتما دندان را قبل از گذاشتن روکش، عصب کشی کرد؟

سوال بیمار: سلام من قراره دکتر برام روکش گذاری کنه و تراش انجام شده ولی گفتم عصب کشی کنه ک گفتند نیازی نیست ، آیا صحت دارد ، چون اگه بعد دندان درد گرفتم چ جوری باید درمان شود؟

پاسخ دکتر سپهریان: درود به شما

سوال بسیار خوب و به جایی بود. ببینید! اگر دندان شما کاملا سالم بوده و هیچ ترمیمی نداشته، یکی از راهها همین هست که بدون عصب کشی روکش شود. اما دندانی هم که روکش میشود میتواند دچار پوسیدگی و درد شود. که اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است مجبور به خارج کردن روکش، عصب کشی دندان و روکش کردن مجدد دندان شویم.

اما اگر دندان شما یک پر کردگی وسیع دارد، اصلا توصیه نمی کنیم که بدون عصب کشی دندان را روکش کنید.

…………………………………………………………….. محتوای تکمیلی ………………………………………………………………………

عصب کشی دندان قبل از گذاشتن روکش

آیا باید عصب کشی دندان قبل از گذاشتن روکش انجام شود؟ در مواردی که تاج دندان به دلیل شکستگی، خرابی و پوسیدگی دچار آسیب شود و استحکام آن ضعیف گردد نیاز است که برای آن از روکش دندان استفاده شود. روکش دندان به عنوان یک پوشش جایگزین در سطح دندان عمل می کند؛ اما همیشه نمی توان بدون انجام درمان های مقدماتی بلافاصله روکش دندان را استفاده کرد.

در این مطلب ابتدا اشاره ای به اهداف روکش گذاری بر روی دندان خواهیم داشت و بررسی می کنیم چه زمانی نیاز به انجام عصب کشی دندان قبل از استفاده از روکش دندان می باشد؟

روکش دندان چیست؟

روکش دندان که آن را با نام پروتز و کلاهک ثابت دندان نیز می شناسند، یک پوشش مخصوص است که با مواد سرامیکی و یا فلزی تولید می شود. در مواردی برای ساخت روکش دندان از ترکیب این دو ماده استفاده می شود. درخواست انجام روکش دندان به دو دلیل درمانی و زیبایی صورت می گیرد. در مواردی که استحکام دندان پایین آمده باشد، دندان عصب کشی و پر شده باشد، دچار ترک باشد، پوسیده شده باشد و … به منظور درمانی متخصص تجویز می کند.

زمان هایی که تاج دندان به دلیل شکستگی، آسیب دیدگی، پوسیدگی و … فرم و ظاهر خود را از دست داده باشد و یا مقداری از آن دچار تغییر رنگ شده باشد، به منظور زیبایی برای فرد روکش دندان تجویز می شود.

روکش دندان قبل از عصب کشی

هدف از انجام روکش دندان چیست؟

به دلایل و اهداف مختلفی از روکش دندان استفاده می شود. برخی از مهمترین اهداف انجام روکش دندان عبارتند از :

  • پوشاندن دندان های شکسته شده
  • محافظت از دندان های آسیب دیده و خراب
  • تقویت و مراقبت از دندان های عصب کشی شده
  • جلوگیری از ایجاد فشار در دندان های پر شده
  • پوشاندن دندان هایی که فاصله بین آنها به صورت غیر طبیعی زیاد است.
  • پوشاندن دندان هایی که دچار تغییر رنگ دائمی شده اند.
  • و ….

با روکش کردن دندان ها هم مراقبت از آنها انجام می شود و هم اینکه دندان ها زیباتر به نظر می آیند.

بیشتر بخوانید: روکش تمام سرامیک دندان

مشکلات عدم انجام عصب کشی قبل از روکش دندان

اگر قبل از انجام روکش دندان عصب کشی انجام نشود، فرد با مشکلات گسترده ای ممکن است روبرو شود. این مشکلات در افراد مختلف گوناگون است و بیماری های عفونی و پوسیدگی های دندانی را به همراه دارد. اگر فرد قبل از انجام روکش دندان عصب کشی انجام ندهد، احتمال مشکلات زیر وجود دارد:

  • تجمع باکتری و ایجاد عفونت دندانی در کانال ریشه
  • احساس درد شدید در کانال ریشه
  • نیاز به انجام عصب کشی بعد از اینکه هزینه روکش پرداخت شده است.
  • ایجاد آسیب در روکش دندان
  • انجام مجدد روکش دندان در مواردی که عصب کشی با تخریب شدید روکش همراه بوده ست.
  • عدم امکان ترمیم دندان با پر کردن و روکش و نیاز به درمان های دیگری مانند ایمپلنت.

این مشکلات علاوه بر اینکه برای فرد درد زیادی را به همراه داشته است، وقت و هزینه زیادی را هم در بر می گیرد و باعث می شود بعضا دندان به طور کامل آسیب ببیند و نتوان با پر کردن و روکش آن را ترمیم کرد.

عصب کشی دندان برای انجام روکش

عصب کشی دندان برای انجام روکش

قبل از اینکه روکش دندان استفاده شود، نیاز است که آماده سازی اولیه دندان ها انجام شود. این آماده سازی به شرایط دندان بستگی دارد. اگر پوسیدگی و خرابی دندان زیاد باشد و به کانال ریشه دندان رسیده باشد، نیاز است که عصب کشی به طور کامل در کانال ریشه انجام شود. بهتر است اینطور بگوییم که در نود درصد موارد که فرد نیاز به استفاده از روکش دندان پیدا می کند، زمانی است که درد به عصب رسیده و باید عصب کشی کانال ریشه صورت بگیرد.

اگر شکستگی و آسیب تاج دندان بسیار جزیی و کم باشد، به روکش نیاز نخواهد بود و با پر کردن دندان فرآیند درمان انجام می شود. پس روکش دندان مکملی بر انجام درمان عصب کشی و پرکردن دندان است.

بسته به شرایط تاج دندان، از درمان هایی مانند ایجاد پایه نیز استفاده می شود. زمانی که بیشتر تاج دندان از بین رفته باشد و شرایط پر کردن و ایجاد روکش فراهم نباشد، بستن پایه به درمان کمک می کند.

بیشتر بخوانید: چند روز بعد از عصب کشی دندان را پر کنیم

اگر بدون عصب کشی دندان، روکش استفاده شود، عفونت گسترش می یابد و درد دندان زیاد می شود، در این حالت نیاز است که فرد برای انجام عصب کشی مجدد به متخصص مراجعه کند که ممکن است با ایجاد سوراخ در روکش یا برداشتن روکش درمان تکمیل شود.

سوالات متداول

۱. چه زمانی روکش دندان استفاده می شود؟

در مواردی که دندان دچار شکستگی، تغییر شکل، آسیب های ظاهری در تاج و .. شده باشد و یا به دلیل انجام عصب کشی و پر کردن، نیاز به محافظت از دندان وجود داشته باشد.

۲. عدم انجام عصب کشی قبل از روکش دندان خطرناک است؟

عدم عصب کشی به تنهایی خطر زیادی ایجاد نمی کند. اما عوامل دخیل در ایجاد عفونت می تواند در دراز مدت سبب بیماری های گسترده ای در دندان، لثه و اطراف دهان شود. برخی موارد حتی احتمال انتقال عفونت به خون وجود دارد و سبب می شود که فرد برای درمان نیاز به بستری شدن داشته باشد.

۳. آیا می توان بعد از روکش دندان عصب کشی انجام داد؟

انجام عصب کشی در هر مرحله ای امکان پذیر است، اما اگر نیاز به دسترسی بیشتری به کانال ریشه دندان باشد، به ناچار روکش دندان تخریب می گردد. در این موارد برای فرد انجام روکش مجدد تجویز می شود که هزینه بر است.

سوالات بیماران :

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x