22095852 (21) 98+ 44051472 (21) 98+

درود به شما

مهمترین علت لقی دندان در بزرگسالان تجمع بالای پلاک و جرم و از دست رفتن استخوان اطراف دندان به همین دلیل و لقی دندان هست. اما علل دیگری مثل التهابات ناشی از عفونت خود دندان ویا ضربه و ... هم میتواند علتی برای این موضوع باشد.

طبعا پیشنهاد ما بررسی احتمال نیاز به جرمگیری دندان ها و بررسی استخوان اطراف دندان شماست. و در مرحله دوم بررسی وضعیت خود دندان و احتمال نیاز به عصب کشی و درمان ریشه در دندانهای شماست.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود به شما

دوست خوبم، من همیشه از بیمارانم بعد از انجام درمان جرم گیری میخوام که تا یک هفته آینده واقعا در خوردن خوراکی های رنگی احتیاط کنند. علت هم این هست که انرژی سطحی دندان بعد از جرمگیری بالا میرود، چون دندانها تمیز میشوند. برای اینکه ملموس تر صحبت کرده باشم، شما بعد از تمیز کردن یک سطح شیشه ای در منزل میبینید که خیلی راحت و سریع پرزهای محیط را جذب میکند. همین تصور را برای بعد از درمان جرمگیری داشته باشید. حرف همکار متخصص ترمیمی ما هم دور از ذهن نبوده. اما در مجموع برای این موارد مقاوم معمولا درمان بلیچینگ دندان را پیشنهاد میکنیم. که سطح دندان را صیقلی تر میکند و احتمال رنگ پذیری را تا مدتی کاهش میدهد. 

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

سلام به شما

دوست عزیز ؛ پودرهای سفید کننده دندان حاوی مقدار بالایی ساینده هستند. به همین دلیل با برداشتن رنگدانه های خارجی روی دندانها مثلا در افراد سیگاری ، دندانهای آنها را سفید تر نشان میدهد. اما این پودرها و خمیردندانهای سفید کننده دندان بهیچ عنوان برای جرم گیری دندانها کارایی ندارند. جرم شامل پلاکهای دندانی و میکروبهای گوناگون موجود در آنهاست که کلسیفیه (آهکی) شده است و به جز با جرم گیری توسط دندانپزشک با هیچ درمان خانگی قابل درمان نیست.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود بر شما 

دوست گرامی! مطمینا با شرایطی که توصیف می کنید، انجام جرم گیری واجب هست. در صورت عدم درمان  با جرم گیری، دچار بیماری جدی لثه می شوید و بر اثر آن به مرور دندانهایتان را از دست می دهید.

موفق باشید

دکتر سپهریان

درود بر شما

دوست خوبم شما دچار bell's palsy شده اید. این بیماری ، مربوط به فلج عصب صورتی است که علل گوناگونی میتواند داشته باشد. از یک عفونت ویروسی تا یک سکته خفیف مغزی. به هر حال باید به صورت جدی آن را پیگیری کنید. حتما با یک متخصص داخلی اعصاب( نورولوژیست) یا یک جراح فک و صورت در اسرع وقت تماس بگیرید.

موفق وپیروز باشید

دکتر سپهریان

سلام دوست خوبم

لطف کنید برای دریافت هزینه ها با مطب تماس بگیرید.

ارادتمند


دکتر سپهریان

سلام بر شما

دوست خوبم ، معمولا در پروسه کار دندانپزشکی ، جرم گیری و تمیز کردن محیط دهان قدم اول است. مگر اینکه اورژانس دندانی اتفاق افتاده باشد. یعنی مثلا بیمار با درد شدیدی مراجعه کرده که این درد اورا بی تاب کرده باشد. وگرنه فرایند جرم گیری در خط مقدم جریان درمان است.

ارادتمند

دکتر سپهریان

درود بر شما

دوست خوبم ! همانطور که در مقاله" آیا جرمگیری به دندانها آسیب میرساند" گفتیم که آنچه که به لثه ها و دندانها آسیب میرساند, جرم است نه جرمگیری. هرگز نباید جرم و پلاک دندان را به بهانه جلوگیری از آسیب رساندن به دندانها و لثه ها تحمل کرد.

ارادتمند

دکتر سپهریان

سلام دوست خوبم

برای پاسخ دادن به سوال شما ، ابتدا باید بدانیم جرم دندان چگونه تشکیل میشود ؟! بلافاصله بعد از مسواک زدن ، پلاک دندانی شروع به شکل گیری بر روی سطح دندانها میکند. در ۲۴ ساعت اول ، این پلاک دندان نابالغ است و به طور متوسط ۷ روز طول میکشد تا پلاک دندانی به صورت بالغ در بیاید. تفاوت پلاکهای دندانی بالغ و نابالغ ، در نوع میکروبهای موجود در آنها ( باکتریهای هوازی و بی هوازی و وجود باکتریهای مخرب لثه در پلاک دندانی بالغ ) ، نوع متابولیسم باکتریهای موجود در هر دو نوع پلاک و همچنین میزان تحمل میزبان نسبت به آنهاست که طبعا پلاک دندانی نابالغ هنوز برای میزبان مضر نیست در حالیکه پلاک دندانی بالغ میتواند لثه ها و دندانهای میزبان را تحت تاثیر قرار دهد. پلاک دندانی در ۲۴ ساعت اول با مسواک و نخ دندان قابل برداشتن هست ، ولی سهل انگاری در تمیز کردن آن منجر به رسوب نمکهای کلسیمی موجود در بزاق، در آن شده و به اصطلاح جرم تشکیل میشود. پلاک دندان میتواند دوباره روی جرم ایجاد شده در دهان، تشکیل شود و طی روندی مشابه مجددا کلسیفیه ( آهکی ) شده و طبعا به این ترتیب ضخامت جرم افزایش یابد.

میزان تشکیل پلاک دندان به نوع رژیم غذایی، سن ، میزان جریان بزاق، بهداشت دهان ، میزان ردیف بودن دندانها، بیماریهای سیستمیک و زمینه ای هر فرد و.... بستگی دارد.

از طرفی برداشتن جرم ، تنها در مطب دندانپزشکی و با کمک ابزار مخصوص مقدور است. ( در مطب ما جرم گیری با انجام بی حسی و به صورت کاملا بدون درد انجام می پذیرد. )

جرم دندان باعث آسیب زدن به دندانها و بافتهای نگهدارنده آنها میشود. تشکیل پلاک دندانی ،لثه های فرد را  بیمار می کند و التهابی در لثه ها ایجاد می کند که به ژنژویت موسوم است.  اگر جرم دندان تشکیل شود و به آن بی توجه باشیم ، بیماری پریودونتیت ایجاد میشود که طی آن استخوان و لثه اطراف دندان فرد ( بافت نگهدارنده دندان در فک) به مرور از بین رفته و منجر به از دست دادن دندانهای فرد می شود. بنابر این جرم گیری بدون تردید نه تنها مضر نیست بلکه به سلامت دهان و بهداشت دهان نیز کمک میکند.

ارادتمند شما

دکتر سپهریان

سلام دوست عزیز

سوال بسیار خوبی است. البته این که جرم گیری را با چه فواصلی انجام دهیم کاملا وابسته به فرد است. به این معنی که بعضی افراد دچار بیماریهای جدی لثه هستند که به آنها توصیه میشود حتی هر ماه یا دو ماه یکبار جرم گیری کنند تا ناچار به تحمل جراحی لثه و... نباشند. اما به صورت نرمال و در افرادی که بهداشت دهان خوبی دارند، جرم گیری به صورت سالانه توصیه میشود. در مجموع اگر هر زمان جرم ( تاکید میکنم جرم نه رنگیزه های روی دندان ) به وجود می آید، برداشته شود حفاظت لثه های شما تضمین میشود. 

  •