22095852 (21) 98+ 44051472 (21) 98+

گاهی پس از جراحی دندان عقل به دلیل فشارهایی که وارد می شود و گاهی به دلیل نوع تزریق این اتفاق که محدودیت در هنگام باز کردن فک هست می افتد

برای تسکین :

گرم کردن عضلات اطراف فک با حوله گرم و همزمان باز کردن فک به وسیله یک چوب معاینه

و استفاده از شل کننده های عضلانی مانند دیازپام و ... که حتما باید برای استفاده با پزشک مشورت کنید 

درود به شما

دوست عزیز! گاهی بعلت تورم و التهاب زیاد در عضله ماستر پس از جراحی های طولانی و سخت دندان عقل و گاهی بدلیل تزریق بی حسی در عضله مدیال پتریگویید، این اتفاق میفته و دهان به سختی باز میشود. راه درمان، استفاده از کمپرس گرم و فیزیوتراپی فک هست. به این شکل که بین فک تون هر روز چند چوب آبسلانگ بگذارید و روز بعد تعداد چوبها رو یکی بیشتر کنید. مصرف داروهای NSAIDS مثل ایبوپروفن هر 8ساعت تا یک هفته میتونه بسیار کمک کننده باشه. 

امیداوارم کمک کننده بوده باشه

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

برای دانستن در مورد دندان عقل و نکات مربوط به آن به صفحه دندان عقل به قم دکتر بهاره سپهریان مراجعه کنید.

درود به شما

جراحی افزایش طول تاج دندان که به انگلیسی به آن CROWN LENGTHENING هم میگویند، یکی از درمانهای شایع در حوزه جراحی های لثه هست.

دندان از دو بخش تاج و ریشه تشکیل شده است: تاج بخشی از دندان هست که بیرون از لثه قرار دارد. در واقع دندانپزشکان به این بخش از تاج دندان، تاج کلینیکی می گویند.

در طی جراحی CL (افزایش طول تاج دندان)، جراح حین جراحی بخشی از مجموعه لثه شما را برمیدارد تا به طول تاج کلینیکی دندان اضافه کند.

اما جراحی لثه افزایش طول تاج دندان در دو مورد زیاد استفاده میشود:

1. افزایش طول تاج دندان به منظور انجام درمانهای پروتزی:

این جراحی زمانی انجام میگیرد که دندان به علت پوسیدگی زیاد، بخش زیادی از تاج خود را از دست داده و لبه دندان به محدوده استخوان نزدیک شده. در این موارد برای اینکه بخش بیشتری از دندان در دسترس باشد، تا بتوانیم لبه روکش را روی بخش سالم دندان قرار دهیم.
2. افزایش طول تاج به منظور زیبایی که به آن جراحی استتیک یا جراحی لیفت لثه هم گفته میشود.

این مورد بیشتر برای افرادی استفاده میشود که طول دندانهای جلویی آنها کوتاه هست و به این علت لبخندهای لثه نما دارند. و یا افرادی که میخواهند لمینت دندان انجام دهند، اما یا لول و موقعیت لثه آنها در تمام دندانها یکسان نیست. و یا طول تاج دندانهای جلو خیلی کوتاه هست.

امیدوارم پاسخگو بوده باشم

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

سلام 
دوست خوبم؛ کشیدن دندان عقل یا نگهداری آن بجز ریشه سالم خود دندان فاکتورهای دیگری هم برای تعیین طرح درمان دارد:
۱. موقعیت قرار گرفتن دندان عقل در فک شما. این که واقعا در قوس دندانی قرار گرفته یا نه
۲. میزان فضایی که فک شما دارد. اگر کراودینگ دارید یا دندانهای شما خیلی بزرگ و یا فک شما کوچک باشد باید دندانهای عقل خارج شوند.
۳. وجود یا عدم وجود دندانهای دیگر. اگر شما دندانهای جلویی دندان عقل را از دست داده باشید شاید دندان عقل اگر در موقعیت صحیح قرار داشته باشد، در جویدن شما کمک کننده باشد و بنابراین دستور به کشیدن دندان عقل اشتباه است.
۴. اگر مشکل لثه داشته باشید، یا پاکت لثه ای پشت دندان عقل شما باشد معمولا دستور به خارج کردن دندان عقل میدهیم.
۵. در نهایت، دسترسی به دندان برای درمان هم از فاکتورهایی هست که برای نگهداری و یا خارج کردن دندان عقل بسیار مهم و قابل بررسی هست.
ارادتمند
دکتر بهاره سپهریان

درود به شما.

پاسخ به چنین سوالی بدون تردید نیاز به بررسی های دقیق کلینیکی و رادیوگرافیکی دارد. علت میتواند از یک عفونت دندانی تا عفونت غدد بزاقی و یا سنگ غده بزاقی و ... متقاوت باشد. 

در این موارد پیشنها ما مراجعه به یک جراح فک و صورت و بررسی کامل توسط ایشان هست.

ارادتمند

دکتر سپهریان

درود به شما

باید بررسی بشه، علت درد دندان میتونه دندان دیگه ای باشه که همون سمت به عصب رسیده باشه، یا ممکنه مشکل حفره خشک (dry socket) داشته باشد...

بدون بررسی رادیوگرافی و کلینیکی واقعا نظر دادن در این زمینه مشکل هست.

ارادتمند

دکتر بهاره سپهریان

درود به شما

دوست عزیز! بعد از کشیدن دندانهای عقل، این دردهای التهابی منتشر شونده طبیعیست. اگر دندان پوسیده دیگری در آن منطقه ندارید، مدتی صبر کنید و هر ۸ ساعت یک داروی ضد التهاب مثل ایبوپروفن مصرف کنید. درد شما به مرور برطرف میشود.

ارادتمند

دکتر سپهریان

درود به شما

دندان های ما در کنار یکدیگر و در یک مجموعه استخوان فک قرار گرفته اند. استخوان دور یک دندان، بخشی از استخوان دندان مجاورش را هم در بر میگیرد. وقتی برای جراحی یک دندان، از هر نوع مثل کشیدن دندان، جراحی دندان عقل، جراحی افزایش طول تاج و... مجبور به برداشتن مقداری استخوان هستیم، دندان مجاور دندان مورد نظر هم مقداری استخوان از دست میدهد که این باعث میشود مقداری از ریشه کلینیکی دندان، به محیط دهان اکسپوز شود. این اکسپوز ریشه به محیط دهان باعث حساسیت زیاد دندان میشود. 

درمان درد دندان مجاور دندان جراحی شده: 

1. اگر درد قابل تحمل هست، با فلوراید تراپی و ژلهای ضد حساسیت دندان سعی کنید، کمی حساسیت دندانی را کنترل کنید.

2. اگر درد قابل تحمل نیست، مجبور میشویم دندان را عصب کشی (درمان ریشه) کنیم.

ارادتمند 

دکتر بهاره سپهریان

دندانپزشکی دنتیما

  •