22095852 (21) 98+ 44051472 (21) 98+

جرمگیری دندان و علل جرم دندان و مضر یا مفید بودن جرم گیری

چه عواملی بیشتر سبب جرم در دندانها میشود؟وآیا جرم گیری برای دندانها مضراست یامفید؟خیلی ممنون

سلام دوست خوبم

برای پاسخ دادن به سوال شما ، ابتدا باید بدانیم جرم دندان چگونه تشکیل میشود ؟! بلافاصله بعد از مسواک زدن ، پلاک دندانی شروع به شکل گیری بر روی سطح دندانها میکند. در ۲۴ ساعت اول ، این پلاک دندان نابالغ است و به طور متوسط ۷ روز طول میکشد تا پلاک دندانی به صورت بالغ در بیاید. تفاوت پلاکهای دندانی بالغ و نابالغ ، در نوع میکروبهای موجود در آنها ( باکتریهای هوازی و بی هوازی و وجود باکتریهای مخرب لثه در پلاک دندانی بالغ ) ، نوع متابولیسم باکتریهای موجود در هر دو نوع پلاک و همچنین میزان تحمل میزبان نسبت به آنهاست که طبعا پلاک دندانی نابالغ هنوز برای میزبان مضر نیست در حالیکه پلاک دندانی بالغ میتواند لثه ها و دندانهای میزبان را تحت تاثیر قرار دهد. پلاک دندانی در ۲۴ ساعت اول با مسواک و نخ دندان قابل برداشتن هست ، ولی سهل انگاری در تمیز کردن آن منجر به رسوب نمکهای کلسیمی موجود در بزاق، در آن شده و به اصطلاح جرم تشکیل میشود. پلاک دندان میتواند دوباره روی جرم ایجاد شده در دهان، تشکیل شود و طی روندی مشابه مجددا کلسیفیه ( آهکی ) شده و طبعا به این ترتیب ضخامت جرم افزایش یابد.

میزان تشکیل پلاک دندان به نوع رژیم غذایی، سن ، میزان جریان بزاق، بهداشت دهان ، میزان ردیف بودن دندانها، بیماریهای سیستمیک و زمینه ای هر فرد و.... بستگی دارد.

از طرفی برداشتن جرم ، تنها در مطب دندانپزشکی و با کمک ابزار مخصوص مقدور است. ( در مطب ما جرم گیری با انجام بی حسی و به صورت کاملا بدون درد انجام می پذیرد. )

جرم دندان باعث آسیب زدن به دندانها و بافتهای نگهدارنده آنها میشود. تشکیل پلاک دندانی ،لثه های فرد را  بیمار می کند و التهابی در لثه ها ایجاد می کند که به ژنژویت موسوم است.  اگر جرم دندان تشکیل شود و به آن بی توجه باشیم ، بیماری پریودونتیت ایجاد میشود که طی آن استخوان و لثه اطراف دندان فرد ( بافت نگهدارنده دندان در فک) به مرور از بین رفته و منجر به از دست دادن دندانهای فرد می شود. بنابر این جرم گیری بدون تردید نه تنها مضر نیست بلکه به سلامت دهان و بهداشت دهان نیز کمک میکند.

ارادتمند شما

دکتر سپهریان

  •