22095852 (21) 98+ 44051472 (21) 98+

نویسنده : دکتر بهاره سپهریان

ایمپلنت دندان یکی از بهترین درمان هایی هست که تاکنون در حوزه  دندانپزشکی وارد شده است. در واقع ایمپلنت یک واژه کلی است برای کاشت عضوی در بدن. و ایمپلنت دندان که با عنوان کاشت دندان هم مرسوم هست، یکی از بهترین راه های جایگزینی دندانی هست که زیاد امیدی به نگهداری آن نیست.
اما با تمام مزایایی که ایمپلنت دندان دارد، خوب است مشکلات و عوارض آن را هم بدانیم تا درست انتخاب کنیم.
اگر میخواهید اطلاعاتی در زمینه اینکه ایمپلنت دندان چیست؟ و یا اینکه هزینه ایمپلنت دندان چقدر است، بدانید خوب است که به پیج زیر مراجعه کنید:
اصولا در مطالعات موفقیت بالای 98 درصدی برای ایمپلنت ها عنوان شده است. اما این به شرطی هست که تمام موارد زیر به طور کامل در نظر گرفته شود.

در چه کسانی ایمپلنت دندان با شکست مواجه میشود یا به اصطلاح ایمپلنت پس میزند؟

1.کسانی که دچار بیماری لثه هستند، با احتمال بیشتری دچار عدم موفقیت درمان ایمپلنت میشوند. البته این به شرطی هست که دچار عفونت فعال لثه باشند.
2. کسانی که سیگار میکشند. قطعا ما در مورد Heavy Smoker ها صحبت میکنیم. که احتمال شکست را تا 20 درصد افزایش میدهند. شما در صورتی که از یک هفته قبل از جراحی ایمپلنت خود سیگار کشیدن را ترک کنید و حداقل تا دو ماه بعد از جراحی ایمپلنت دندان خود سیگار نکشید، شانس شکست درمان خود را به شدت کاهش می دهید. 
3. استخوان فک ناکافی
این مورد هم در دو دسته از افراد به شدت مشهود هست. کسانی که دچار استئوپروز (پوکی استخوان) هستند و کسانی که بیماری لثه دارند، معمولا به لحاظ کیفی و کمی مشکل استخوان دارند.
4. بعضی مشکلات و بیماری های زمینه ای و یا داروها
به طور مثال افرادی که دچار بیماری های اتوایمیون هستند و یا آرتریت روماتوئید و یا دیابت کنترل نشده دارند، چون پروسه بهبود در بدنشان دیرتر اتفاق می افتد، پروسه جوش خوردن بخش داخل استخوانی ایمپلنت (فیکسچر) به استخوان به سختی اتفاق می افتد ویا اصلا ممکن است اتفاق نیفتد.
داروهای قلبی و یا داروهای ضدافسردگی هم میتوانند از عوامل ایجاد خلل در جوش خوردن ایمپلنت دندان به استخوان باشند.
5. رعایت بهداشت دهان و دندان 
این موضوع یکی از مهمترین دلایل شکست در درمان ایمپلنت دندان و پس زدن ایمپلنت هست. اگر میخواهید ریسک شکست در ایمپلنت شما پایین بیاد، حتما باید حداقل روزی دو بار مسواک بزنید و حتما از نخ دندان استفاده کنید.
6. جراح با تجربه
یکی از کلیدی ترین نکات در درمان موفق ایمپلنت دندان، یک جراح مجرب و با مطالعه و علم روز است. یک جراح خوب میداند که شما نیاز به چند واحد ایمپلنت برای ساپورت پروتز خود نیاز دارید. یک جراح خوب میداند که باید با کمترین تروما کار کند که با بهترین کیفیت بتواند ایمپلنت به شما تحویل دهد.مفتخریم که در مطب ما، بهترین های علوم پزشکی شهید بهشتی و اعضای هیات علمی دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.

علت پس زدن زودهنگام ایمپلنت چیست؟ (پس زدن ایمپلنت در یکسال اول بعد از جراحی)

1.عفونت در محل قرارگیری ایمپلنت دندان

که علت آن میتواند؛ بیماریهای اتوایمیون، سیگار کشیدن و یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد.
2. حرکت کردن های کوچک (micro movements)

همیشه جراحان ایمپلنت باید به ثبات اولیه فیکسچر مطمئن باشند. گاهی در مواردی که بلافاصله بعد از کشیدن ایمپلنت گذاشته میشود. و در بسیاری از موارد ایمپلنت های فوری که پروتز در همان جلسه جراحی تحویل میشود، احتمال حرکت های کوچک منجر به شکست ایمپلنت وجود دارد.
3.استخوان ناکافی برای ساپورت دندان

گاهی ممکن است کیفیت و کمیت استخوان مناسب نباشد و جراح ایمپلنت به این نکته توجه نکند و در این موارد معمولا شکست اتفاق می افتد.
4. واکنش آلرژیک 
واکنش آلرژیک به تیتانیوم بسیار نادر اما محتمل هست. علایم واکنش آلرژیک؛ تورم، از دست دادن حس چشایی و شاید حس خارش در لثه باشد.
اگر به تیتانیوم حساسیت دارید با جراحتان درمیان بگذارید تا برای شما یک فلز دیگر را انتخاب کند.
5.عدم توجه به توصیه های بعد از جراحی ایمپلنت 

عوارض ایمپلنت دندان بعد از جراحی ایمپلنت

عوارض پس از گذاشتن ایمپلنت محدود به چند روز پس از گذاشتن ایمپلنت هست.معمولا از فردی به فرد دیگر متفاوت هست و ممکن هست که از یک درد مختصر تا درد شدید متفاوت باشد

درد شدید بعد از جراخحی ایمپلنت معمولا در افرادی اتفاق می افتد که همزمان با گذاشتن ایمپلنت، دندان هم کشیده اند و یا جراحی های وسیع استخوانی داشته اند،حالا اینکه چه کنیم تا بعد ازجراحی ایمپنت دندان کمترین درد را تجربه کینم

 پیشنهاد میکنم لینک زیر روببینید و مطالعه بفرمایید

آیا جراحی ایمپلنت درد دارد؟ 

عوارض طولانی مدت ایمپلنت دندان

یکی از پر ریسک ترین انواع ایمپلنت،انجام ایمپلنت دندان جلو هست. چون ایمپلنت به بافت استخوان اینتگره میشود ولی دندانها اینبگره ویا فکجوش نیستند.به همین علت همراه با ریمدلینگ استخوانی ایمپلنت جا به جا نمی شودو این باعث میشود که در مورد تک ایمپلنت دندانهای جلو بعد از 15تا 20 سال مجبور به تعویض روکش ایمپلنت باشیم.

آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

تا کنون هیچ تحقیقی مبنی بر سرطان زا بودن ایمپلنت دندان در هیچ ژورنال علمی چاپ نشده است. بخش نگران کننده ای که بسیاری را بر این میدارد که دراین زمینه تحقیق کنند،این هست که ما برای گذاشتن ایمپلنت دندان، در حین جراحی ایمپلنت با سلولهای سطحی در تماسیم و اصولا سرطانهای دهان(کارسینوماها)    مربوط به همین سلولها هستند.اما تحقیقات نشان داده که این جراحی ها کمترین احتمال تغییر در سلولهای پایه را دارند.خود ایمپلنتهای دندانی هم که از جنس تیتانیوم و یا اکسید تیتانیوم هستند و اصولا بشترین میزان زیست سازگاری رو در بدن دارند و طبعا سرطان جزو ریسک های ایمپلنت دندانی نیست.

 

 

پرسش و پاسخ های مرتبط

 

مقالات مرتبط